„Афотека“ представљена у Београду

У Београду у простору уметничке галерије „Studio Fine Art Dex“ (Скадарска 36а), у суботу 24. новембра 2012. године, представљен је Алманах афористичара „Афотека“, издање КУА „Артија“ и интернет сајта „Лига духовитих“.

„Афотека“ представљена у Београду

У необичном амбијенту „Studio Fine Art Dex-а“ уз сасвим опуштену атмосферу претежно млађој публици, која је активно учествовала и упадицама покушавала да доскочи афористичарима уз спонтане аплаузе и смех, представило се неколико генерација афористичара читајући своје афоризме објављене у алманаху „Афотека“.

После духовите најаве промоције од стране Миодрага Стошића, извод из своје уводне речи објављене у алманаху прочитао је Владица Миленковић, главни уредник издања и заступник КУА „Артија“, затим је Горан Радосављевић, уредник „Лиге духовитих“, прочитао извод из рецензије Вељка Рајковића, да би напослетку Стошић и Миленковић у „кратким рафалима“ засули публику избором афоризама 22 аутора који нису били присутни на промоцији.

„Афотека“ представљена у Београду

Владица Миленковић

Након тога су се присутни афористичари представили афоризмима из „Афотеке“, и то следећим редоследом, „по старини“ као и у алманаху: Коста Павловић илити Срба Павловић, Мићо Лукић, Милутин Млађеновић, Перица Јокић, Горан Радосављевић, Владица Миленковић и Миодраг Стошић.

„Афотека“ представљена у Београду

Коста Павловић илити Срба Павловић

„Афотека“ представљена у Београду

Миодраг Стошић

Изненађење за све, а првенствено афористичаре, био је долазак Перице Јокића из Црне Горе, који је дошао у Београд само овим поводом и тим гестом учинио част издавачима и приређивачима алманаха и другим присутним колегама. Тим поводом је кратко представљена и књига „Тачно у подне“, антологија радио-афоризама коју чини избор из последњих 10 година емисије „Туп-туп“ Милована Илића Минимакса и која је објављена још далеке 1998. године, а уредио је управо Перица Јокић.

„Афотека“ представљена у Београду

Перица Јокић и Горан Радосављевић

На крају су се на бис, који публика није тражила али је по реакцијама желела, појавили Јокић, Миленковић и Радосављевић, да би у самом финишу на сцену ступио и најмлађи хумориста и сатиричар те вечери Никола Живковић, чиме је окончано вече када је Београд доживео „Афотеку“ уживо.

„Афотека“ представљена у Београду

Са лева на десно: Горан Радосављевић, Никола Оташ, Миодраг Стошић, Милутин Млађеновић, Мићо Лукић, Перица Јокић, Владица Миленковић, Срба Павловић, Никола Живковић, Јелена Вучинић, Никола Драгаш

Међу присутнима су били и карикатуристи Никола Оташ и Никола Драгаш, који је заједно са Решадом Султановићем учествовао у илустровању овог издања, као и млада афористичарка Јелена Вучинић.

Део атмосфере са промоције:

Извор: КУА „Артија“

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.