„32. Новогодишњи сатирикон“ 29. децембра

БАКУ среду, 6. новембра одржана је седница Београдског афористичарског круга, којој је председавао председник Александар Баљак. Седници су присуствовали Душан Пуача, Витомир Теофиловић, Бојан Љубеновић, Александар Чотрић и Владимир Драмићанин.

Оцењено је да је овогодишњи Сатира фест, одржан 12. октобра, био веома успешан, да су учесници читали квалитетне прилоге и да је публика била изузетно задовољна виђеним. Са веома малим финансијским средствима обезбеђено је учешће више од 30 афористичара из целе Србије и из четири државе региона, што представља велики успех за организаторе. Одлучено је да БАК додели захвалнице за помоћ у организацији Сатира феста Министарству културе и информисања Републике Србије, Градској општини Стари град, Граду Крагујевцу, хотелу Славија, Компанији MOZZART и штампарији Бобо принт.

Закључено је да се одмах почне са припремама за идући, једанаести међународни фестивал хумора и сатире „Сатира фест 2013“, који ће бити посвећен осамдесетој годишњици рођења Бране Црнчевића и Јована Хаџи-Костића.

Чланови БАК-а су информисани од председника Баљка да су припреме за објављивање антологије словеначког афоизма у завршној фази и да ће ускоро бити објављена књига која ће репрезентовати оно најбоље у савременој словеначкој афористици. Издавач антологије је БАК, а њен приређивач је Франци Чеч, председник Друштва словеначких афористичара. Александар Баљак је уредник издања, преводилац је Миљенка Витезовић, а аутор предговора је Милован Витезовић.

БАК и Коларчева задужбина и ове године ће заједнички организовати Новогодишњи сатирикон 29. децемба од 19 часова и 30 минута. БАК је одлучио да селектор за 2012. годину буде аутор ТРН-а и уредник сатире у „Новостима“ Бојан Љубеновић, који је одредити учеснике и дефинисати концепцију 32. по реду Сатирикона.

БАК ће у сарадњи са Коларчевом задужбином 20. децембра организовати и Вече савремене српске сатиричне приче.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.