Видели смо се насмејани на „Сатиричној позорници Жикишон 2012“

Сатирична позорница Жикишон 2012

Признање Сатиричне позорнице Жикишон

Фестивал сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон“ за 2012. годину у организацији Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“, а уз помоћ Културног центра Параћин, одржан је у суботу 13. октобра у Галерији Културног центра Параћин уз слоган „Видимо се насмејани!“

У првом делу Сатиричне позорнице Жикишон 2012 представљени су награђени радови и уручене су награде присутним ауторима, и то, за сатирично-хумористичну песму Миладину Берићу из Бања Луке, прва, и Дејану Андрејићу из Крушевца, друга награда, и за сатирично-хумористичну причу Ђорђу Мајсторовићу из Новог Сада, прва, и Јасмини Петковић из Лесковца, друга награда. Награде су се састојале од диплома, књига и уметничких дела, а првонаграђенима су уручена и специјална признања која се састоје од дрвеног постоља са металним логом СПЖ (Сатирична позорница Жикишон) и која ће у наредним годинама постати обележје најбољих радова са конкурса.

Сатирична позорница Жикишон 2012

Томица Ђорђевић, Владица Миленковић и Милија Вуковић

Све награђене радове са конкурса „Живојин Павловић Жикишон 2012“ су на најбољи могући начин представили Милија Вуковић, глумац Крушевачког позоришта, читајући приче, и Томица Ђорђевић, глумац Позоришта Параћин, читајући афоризме и песме.

Сатирична позорница Жикишон 2012

Милија Вуковић, глумац Крушевачког позоришта

Карикатуром „Торта“, која је била тема за афоризам за специјалну награду „Зоран Матић Мазос“, а коју је изложбено опремљену као награду добила Марина Дробњаковић из Новог Сада, најављена је изложба карикатура и илустрација Николе Драгаша из Панчева за април или мај месец 2013. године у Галерији Културног центра Параћин.

У средишњем делу фестивала одржана је промоција Алманаха афористичара „Афотека“, издање КУА „Артија“ и интернет сајта „Лига духовитих“. Промоција је почела читањем одломка из уводне речи објављене у књизи једног од приређивача Владице Миленковића, након чега су своје афоризме читали „афотекари“ Војислав Трумпић, Владица Миленковић и Миодраг Стошић, док је афоризме присутних Милана Влајковића и Животија Д. Вучковић читао глумац Томица Ђорђевић. Одломком из рецензије Вељка Рајковића, сатиричара из Подгорице, као и избором афоризама из рецензије, завршен је и други део Фестивала сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2012“. Ово је била трећа промоција Алманаха после промоција у Делчеву (Македонија) и Панчеву.

Сатирична позорница Жикишон 2012

Промоција Алманаха афористичара „Афотека“ – Владица Миленковић

Трећи, заврши део, протекао је у представљању четворице гостију фестивала, који су се представили свако на себи својствен начин. Почело је све када се на „Позорницу“ попео комичар Лорд од Беде илити Мирослав Ђорђевић из Бачког Маглића и својим наступом изненадио и добро засмејао публику; наставило се оштром сатиром Нинуса Несторовића, Новосађанина на привременом раду у Параћину; затим је гост из Београда Миодраг Стошић свом својом духовитошћу изазвао ерупције смеха; да би на крају Бањалучанин Миладин Берић само још више појачао интензитет смеха и аплауза за једно сасвим спонтано и незаборавно вече хумора и сатире у Параћину.

Сатирична позорница Жикишон 2012

Stand Up наступ Лорда од Беде

Сатирична позорница Жикишон 2012

Представљање Нинуса Несторовића

Сатирична позорница Жикишон 2012

Представљање Миодрага Стошића

Сатирична позорница Жикишон 2012

Представљање Миладина Берића

Програм Фестивала је водио Владица Миленковић.

Упркос неколико дешавања и манифестација у Параћину и широј околини публика је добро испунила простор Галерије Културног центра Параћин и облачан и кишовит дан разведрила смехом.

Сатирична позорница Жикишон 2012

Публика на Фестивалу сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2012“

Овогодишњи фестивал су поред Културног центра Параћин помогли Хотел „Петрус“ Параћин, Радња за обраду метала „Вент Пар“, штампарија „ex Fontana“ и ТНВ „Папир Весна“.

До следећег Фестивала сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2013“ – Видимо се насмејани!

Извор: КУА „Артија“

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , , , , . Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Видели смо се насмејани на „Сатиричној позорници Жикишон 2012“

  1. Повратни пинг: Videli smo se nаsmejаni nа „Sаtiričnoj pozornici Žikišon 2012“ | Liga duhovitih

Затворено за коментаре.