„Сатирична позорница Жикишон 2012“ 13. октобра

Сатирична позорница Жикишон 2012

(отворите већу слику)

Сатирична позорница Жикишон за 2012. годину биће одржана у суботу 13. октобра у Галерији Културног центра Параћин са почетком у 18 часова, у организацији Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“, а уз помоћ параћинског Културног центра.

На Сатиричној позорници Жикишон биће представљени најбољи радови по одуци жирија са конкурса „Живојин Павловић Жикишон 2012“ на тему „Срећа у несрећи“ у категоријама: афоризми, сатирично-хумористична песма и сатирично-хумористична прича, као и најбољи афоризам на тему карикатуре „Торта“ Николе Драгаша, који је написала Марина Дробњаковић из Новог Сада и њој припада поменута изложбено опремљена карикатура. Награђеним ауторима који буду присуствовали догађају биће додељене награде и дипломе, док ће првонаграђенима Љиљани Браловић из Прањана код Горњег Милановца, Миладину Берић из Бања Луке и Ђорђу Мајсторовићу из Новог Сада бити додељена и признања која се састоје од дрвеног постоља са металним логом СПЖ (Сатирична позорница Жикишон), који је израдила радња за обраду метала „Вент Пар“ из Параћина. Најбоље радове ће читати Милија Вуковић, глумац Крушевачког позоришта, и Томица Ђорђевић, глумац Позоришта Параћин.

У наставку вечери биће одржана промоција Алманаха афористичара „Афотека“, издање Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“ и интернет сајта „Лига духовитих“, када ће своје у овој књизи објављене афоризме читати Војислав Трумпић из Јагодине, Животије Д. Вучковић из Глоговца код Јагодине и три параћинска аутора Милан Влајковић, Момир Станисављевић и Владица Миленковић. У оквиру промоције биће прочитани и афоризми Зорана Матића Мазоса, преминулог карикатуристе и сатиричара из Параћина, чији су до сада у штампаним издањима необјављени афоризми такође део ове књиге. Ово ће бити трећа промоција Алманаха афористичара „Афотека“ после промоција у Делчеву (Македонија) и Панчеву.

У завршном делу „Сатиричне позорнице Жикишон 2012“ ауторски ће се представити Миладин Берић, сатиричар и песник из Бања Луке, овогодишњи добитник Жикишонове прве награде за најбољу сатирично-хумористичну песму, и Нинус Несторовић, сатиричар некада из Новог Сада, а данас из Параћина, добитник више значајних награда из области сатире и хумора. Док ће се у току вечери за још више смеха побринути stand up комичар Лорд од Беде, а у реалном животу Мирослав Ђорђевић из Бачког Маглића, коме ће ово бити други наступ у Параћину после своје кратке и веома успешне роле на овогодишњем наступу stand up бенда „Грбаве Танге“ у башти клуба „ex Fontana“.

Сатирична позорница Жикишон, Галерија Културног центра Параћин, субота, 13. октобар 2012. година, 18 часова…

ВИДИМО СЕ … НАСМЕЈАНИ!

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , , . Забележите сталну везу.