Представљена антологија афоризама „Горки мед медија“

"Горки мед медија", промоција у БеоградуУ кући Ђуре Јакшића, 25. септембра 2012. представљена је антологија афоризама о новинарству и слободи јавне речи „Горки мед медија“, Банета Јовановића и Витомира Теофиловића, у издању издавачке куће „Биндер“.

Било је то премијерно представљање нових књига али и новог издавача, нагласила је у уводној речи уредница едиције „Осма сила“, Весна Денчић, која је скицирајући профил сатиричне сцене, заинтересованост публике у земљи и иностранству, направила и кратак осврт на све четири књиге објављене у првом колу: „Горки мед медија“, „Сатиричне приче 2011“, „Маратон на кратке стазе“ и „Да човек не поверује!“.

О књизи је говорио и Слободан Симић, истакавши значај једне овакве антологије, која је за сада јединствена у свету, као и то да је у овим кризним временима покретање издавачке делатности храбар али за сатиру значајан подухват.

Рецензент књиге, др Жарко Требјешанин, осврнувши се на укупан допринос афористичког стваралаштва у борби против цензуре, диктаторских режима и свих осталих политичких „трговина“, подвукао да је за катастрофалну слику о медијима подједнако „заслужна“ и аутоцензура и калкулисање којем се моћнику додворити.

Своје виђење о медијима и стању у медијима дали су приређивачи зборника „Горки мед медија“, Бане Јовановић, стављајући нагласак на нерешена убиства новинара, и Витомир Теофиловић, који је прочитао есеј „Значај медија“.

Између сваког говорника аутори заступљени у антологији, Ранко Гузина, Слободан Симић, Саво Мартиновић, Мирослав Средановић и др. читали су своје афоризме, да би на крају уследио „ватромет“ афоризама који су долазили из публике.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.