У Димитровграду промоција антологије „Српски хумор“ објављене у Бугарској

Србски хуморБЕОГРАД – Прво представљање у нашој земљи антологије „Српски хумор“, објављене на бугарском језику у Софији, биће одржано 25. септембра у Градској библиотеци у Димитровграду, најавила је данас Секција сатиричара Удружења књижевника Србије.

На промоцији ће говорити гости из Бугарске – приређивач и преводилац Ганчо Савов, главни уредник сатиричног часописа „Стршел“ Михаил Вешим и издавач Пламен Мавров, а из Србије сатиричари Александар Чотрић и Бојан Љубеновић.

Професор Универзитета у Великом Трнову, књижевник и преводилац Савов уврстио је у антологију 55 српских аутора са 120 прича и више десетина афоризама.

У књизи су објављени изабрани текстови Јована Стерије Поповића, Радоја Домановића, Бранислава Нушића, Милована Глишића, Иве Андрића, Бранка Ћопића, Душана Радовића, Владимира Булатовића Виба, Бране Црнчевића…

Ту су и радови савремених аутора Милована Витезовића, Драгутина Минића Карла, Слободана Симића, Растка Закића, Александра Чотрића…

„Српски хумор“ објавила је бугарска издавачка кућа „Кронос“, уз финансијску помоћ Министарства културе и информисања Републике Србије.

Савов је за свој рад добио признања Београдског афористичарског круга „Златни круг“ и Удружења књижевника Србије „Екселенција сатире“. Њему ће у Београду 19. октобра бити уручена и светска православна књижевна награда „Богородица Тројеручица“ за 2012. годину, коју додељује Фонд „Иванка Милошевић“ из Чикага.

Извор: Танјуг

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , , , . Забележите сталну везу.