Представљена књига афоризама о спорту

Представљање "Дриблинга духа"Књига афоризама о спорту Александра Чотрића „Дриблинг духа“, у којој су скупљени афоризми 85 аутора из Србије, БиХ, Црне Горе, Њемачке и Румуније, представљена је 28. августа у Удружењу књижевника Србије у Београду.

Аутор зборника Александар Чотрић, који је и сам познати афористичар, рекао је да је две године сакупљао афоризме из књига, штампе и директно од аутора.

Према његовим речима, неки од аутора су познати афористичари који су стварали много раније – Душко Радовић, Брана Црнчевић, Јован Хаџи-Костић, а неки су млади афористичари који тек треба да стекну славу.

„Ово је књига која на бритак, хумористичан и дубоко промишљен начин говори о спорту, намењена је најширем кругу читалаца и веома сам задовољан што ју је компанија `Моцарт` уврстила као првенац у своју едицију“, рекао је Чотрић.

Он је навео да сви мушкарци у Србији сматрају да могу бити селектори фудбалске репрезентације, што га је подстакло да састави српску репрезентацију у дисциплини „спортски афоризам“.

Представљање "Дриблинга духа"Књижевник Миљурко Вукадиновић је на промоцији рекао да је ова књига збирка афоризама који „ударају по спорту, а не по политици“.

Поједине афоризме из књиге читао је глумац Павле – Паја Минчић.

Уредник издања Зоран Пухач из „Моцарт едиције“ рекао је да је књига већ изазвала велико интересовање, те је изразио наду да ће и следећи наслови из ове едиције скренути пажњу читалаца.

Књига садржи око 700 афоризама и 20 карикатура о спорту, а објављена је у издању компаније „Моцарт“, чија је основна делатност спортско клађење, у њиховој новопокренутој „Моцарт едицији“. (Срна)

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.