Алманах афористичара ускоро у штампи

Алманах афористичара АФОТЕКА

Књижевно-уметничка асоцијација „Артија“, у сарадњи са интернет сајтом „Лига духовитих“, приводи крају реализацију издавања алманаха афористичара на основу расписаног конкурса почетком маја ове године.

На основу датих предлога на друштвеној мрежи „Фејсбук“ у групи „Лига духовитих“, а гласањем на истоименом интернет сајту групе, алманах афористичара је назван „Афотека“. Овај назив је предлог Вељка Рајковића, сатиричара из Подгорице, који је уједно и рецензент књиге.

На конкурсу се пријавило укупно 30 аутора из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Хрватске, од чега су њих 28 у потпуности прихватили услове конкурса, и то: Мирослав Средановић (Београд), Војислав Трумпић (Јагодина), Живојин Денчић (Зајечар), Коста Павловић (Београд), Милен Миливојевић (Бор), Пеко Лаличић (Мајданпек), Грујо Леро (Бијељина, РС, БиХ), Милан Влајковић (Параћин), Мићо Лукић (Београд), Драган Матејић (Крушевац), Ђура Шефер Сремац (Рума), Животије Д. Вучковић (Глоговац код Јагодине), Миодраг Лазаревић (Пожаревац), Душан Ђорђевић (Врање), Решад Султановић (Кладањ, БиХ), Милутин Млађеновић (Београд), Миле Гјоргјијоски (Кичево, Македонија), Абдурахман Халиловић Ахил (Ријека, Хрватска), Слободан Ничић Манго (Нови Сад), Момир Станисављевић (Параћин), Жељко Марковић (Чачак), Перица Јокић (Беране, Црна Гора), Милан Бутрић Танкеш (Смедерево), Војкан Ристић (Врање), Горан Радосављевић (Београд), Динко Османчевић (Бања Лука, РС, БиХ), Владица Миленковић (Параћин) и Миодраг Стошић (Београд). Поред афоризама набројаних аутора у алманаху се нашло места и за афоризме из необјављене књиге провокативног назива „Fuck You!“ Зорана Матића Мазоса, карикатуристе и сатиричара из Параћина, у знак сећања на њега и његов рад. Корице је илустровао Никола Драгаш, карикатуриста из Панчева, а у илустровању књиге му се придружио и Решад Султановић, слободни уметник из Босне и Херцеговине који живи и ради на релацији Кладањ-Сарајево.

Приређивачи овог издања су уједно и аутори заступљени у алманаху: Владица Миленковић, заступник КУА „Артија“, Горан Радосављевић, власник интернет сајта „Лига духовитих“, и Миодраг Стошић.

Након изласка књиге из штампе, до половине августа, у даљем периоду у плану су промоције првенствено у свим местима где живе и стварају аутори који су део овог јединственог издања.

Алманах афористичара „Афотека“ биће прва књига Библиотеке „Артија“ у издању удружења.

КУА „Артија“
Параћин, 30.07.2012.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.

2 реаговања на Алманах афористичара ускоро у штампи

 1. Nikola Pesic каже:

  Izgleda da sam ja uzalud poslao 50 aforizama na mejl lige duhovitih ili se priredjivacima nisu dopali! Vidim da me nema!

  • Жикишон Блог каже:

   Поштовани, господине Пешићу, проверено је шта је све прослеђено са и-мејла „Лиге духовитих“ на и-мејл КУА „Артија“ и установљено је да Ваши афоризми уопште нису стигли. Вероватно се ради о некој техничкој грешци. На Фејсбуку у групи „Лига духовитих“, као и на истоменом веб сајту, био је објављиван списак потенцијалних учесника, да сте на време видели могли сте да реагујете. Нажалост, сада је касно јер је књига већ послата на регистрацију у Народну библиотеку Србије. Надамо се да ће алманах постати учестало издање, па ће бити прилике други пут, али о том потом.

   Поздрав,
   Владица Миленковић

Затворено за коментаре.