Књига Чотрићевих прича на пољском језику

Александар ЧотрићИзабране хумористичко-сатиричне приче Александра Чотрића биће објављене у Пољској у издању издавачке куће „Хемигафиа“ из града Кросно.

Збирку под насловом „Обележене приче“ приредила је и превела Олга Лалић Кровицка.

У пољском издању налазе се приче из Чотрићевих приповедачких збирки – „Обележене приче“ (2006), „Приче пред буђење“ (2007) и „Причињавање“ (2011).

Објављивање књиге помогло је Министарство културе Републике Србије на конкурсу за суфинансирање превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2012. години.

Чотрић овим поводом истиче да је „велика част и признање што се његова књига у овом пројекту нашла у одабраном друштву дела српске литературе која ће бити прведена на стране језике, а чији аутори су, поред осталих, Момо Капор, Десанка Максимовић, Иво Андрић, Светислав Басара, Јелена Ленголд, Данило Киш, Бранислав Нушић, Милорад Павић, Милош Црњански, Душан Ковачевић…“

Књиге афоризама Александра Чотрића објављене су у иностранству у Румунији „Кратки резови“ 2007. (превод Горан Мракић и Лучијан Алексиу), у Македонији „Изабрани афоризми“ 2007. (Васил Толевски), у Пољској „Црна књига“ 2010 (Олга Лалић Кровицка). и у Словенији „Афоризми за децу“ 2011 (Франци Чеч).

Извор: Александар Чотрић онлајн

Овај унос је објављен под Књиге и означен са , , . Забележите сталну везу.