Конкурс за алманах афористичара

КУА АРТИЈАКњижевно-уметничка асоцијација „Артија“ и веб сајт „Лига духовитих“ расписују конкурс за учествовање у издавању алманаха афористичара.

Потребно је послати 50 афоризама (уз краћу биографију), до 1. јуна 2012. године на и-мејл адресу ligaduhovitih@ligaduhovitih.com, од којих ће бити направљен ужи избор. Афоризми могу бити објављивани у ауторским књигама или другим издањима. Тема афоризама није одређена. Приређивачи алманаха задржавају право одабира афоризама о чему ће аутор бити обавештен и на основу тога ће одлучити да ли коначно жели да учествује. Одлука о називу алманаха биће донесена у Фејсбук групи „Лига духовитих“.

Партиципација за учешће у алманаху је 20 евра у динарској противвредности на дан уплате. Минимум одабраних аутора је 30 да би се измирили сви трошкови припреме и штампања у тиражу од 500 примерака на око 100 страна формата А5 са пластифицираним корицама у боји. У случају да има више аутора број страна биће повећан. Приређивачима остаје 100 примерака за презентовање алманаха, а свако од аутора добија пропорционалан број од преосталих 400 примерака. Аутори ван Србије накнадно сносе трошкове поштарине.

Уједно се позивају илустратори и карикатуристи да се прикључе илустровању алманаха, а њима ће припасти део тиража предвиђен за презентовање. Илустрације и карикатуре би било пожељно да буду необојене ради јасније штампе у црно-белој техници.

Аутори који буду учествовали у издавању овог алманаха афористичара могу у свом месту живљења у сарадњи са локалним организацијама и другим заступљеним ауторима организовати његову промоцију, а Књижевно-уметничка асоцијација „Артија“ ће заинтересованим организацијама послати званичан допис.

Уплате партиципација вршиће се на жиро-рачун Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“ који ће бити накнадно достављен одабраним ауторима.

Приређивачи,
Владица Миленковић (КУА „Артија“)
Горан Радосављевић („Лига духовитих“)
Миодраг Стошић

Овај унос је објављен под Конкурси и означен са , , , . Забележите сталну везу.