Чортић добитник Велике плакете на бијељинском фестивалу

Чотрић добитник Велике плакете "Бијељина 2012"Бијељина, 7. април – Сатиричар из Београда Александар Чотрић добитник је Велике плакете Деветог међународног фестивала хумора и сатире „Бијељина 2012“. Признање је Чотрићу доделило удружење афористичара Републике Српске „Први април“, за допринос сатиричном стваралаштву на српском језику. Плакету је добитнику уручио члан Организационог одбора Фестивала књижевник Јово Николић, на вечери одржаној 6. априла у Народној библиотеци „Филип Вишњић“ у Бијељини.

Александар Чотрић рођен је 25. септембра 1966. године у Лозници.

Објавио је осам књига афоризама и три књиге сатиричних прича. Преведене књиге објављене су му у Румунији, Македонији, Словенији, Пољској и Италији. Добитник је признања за сатиру у Србији, БиХ, Македонији, Либану, Румунији и Црној Гори.

Приредио је Антологију српског афоризма за децу „Раздељак“ и зборник афоризама „Дриблинг духа“.

Афоризми су му уврштени у антологије које су објављене у САД, Русији, Немачкој, Аустрији, Бугарској, Македонији, Пољској, Румунији, Словенији и другим државама.

Чотрић је члан Удружења књижевника Србије и Београдског афористичарског круга и један је од оснивача Фонда „Радоје Домановић“и председник Скупштине Фонда.

Велика плакета бијељинског Фестивала хумора и сатире додељена је и Горану Мракићу, сатиричару из Темишвара за допринос популаризацији хумора и сатире у дијаспори.

На Деветом међународном фестивалу хумора и сатире у Бијељини учествовало је двадесетак аутора из БиХ, Србије, Црне Горе и Румуније. Пред више стотина посетилаца у сали бијељинске библиотеке представљен је зборник афоризама са Осмог фестивала одржаног прошле године, који је приредио писац и оснивач Фестивала Грујо Леро.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
СЕКЦИЈА САТИРИЧАРА

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.