Чотрић у Бечу представио Антологију афоризама за децу

Čotrić u Beču predstavio Antologiju aforizama za decuАнтологија српског афоризма за децу „Раздељак“ (Завод за уџбенике, Београд, 2012), прво представљање имала је у Бечу током марта, у две школе у којима деца са Балкана похађају наставу на матерњем језику. У оквиру пројекта „Недеља читања на матерњем језику“ Чотрић је био гост основних школа Volksschule Neilrechgasse, у десетом округу и Volksschule Ernst-Melchior-Gasse у другом округу.

Приређивач Антологије представио је ученицима афоризме аутора који су заступљени у његовом избору, почев од Јована Јована Јовановића Змаја, преко Душана Радовића, Бране Црнчевића, Владимира Булатовића Виба, Митра Митровића, до Александра Баљка, Јове Николића, Зорана Т. Поповића, Дејана Милојевића, Бојана Љубеновића, Горана Гаћеше…

Чотрић је говорио и своје афоризме за које је добио признање „Доситејево перо“, чији је жири састављен од 250 учесника из београдских шккола.

Професорица Светлана Матић на претходним часовима је са ученицима „прорађивала“ афоризме из Чотрићевих збрики намењених најмлађима „Својеглаве књиге“ и књиге „Дечја посла“.

Деца чији су родитељи, или деде и баке пореклом из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе илутровала су афоризме и разговарала су са аутором о овој књижевној форми. Они су имали и велики број питања за писца који им је био у посети, а највише их је занимало – када је почео да пише, колико је књига објавио, како настају афоризми…

Часовима су присуствовале и директорке школа у којима је реализован пројекат чувања и унапређења матерњег језика.

Пројекат „Недеља читања на матерњем језику“ осмислила је професорица Светлана Матић, а подржало је аустријско Министарство просвете.

Čotrić u Beču predstavio Antologiju aforizama za decu

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.