Проглашени почасни чланови БАК-а

Skupština BAK-a 2012Књижевник Милован Витезовић и професори универзитета Мирослав Егерић, Ратко Божовић и Жарко Требјешанин проглашени су првим почасним члановима Београдског афористичарског круга, саопштено је из тог удружења.

У редовно чланства БАК-а примљен је Бојан Рајевић (24) са Цетиња, овогодишњи добитник награде „Владимир Булатовић Виб“.

На скупштини Удружења установљена је годишња награда за најбољу књигу афоризама, која ће се додељивати од ове године.

Београдски афористичарски круг изразио је јавни протест што и на овогодишњем медјународном сајму књига у Лајпцигу неће бити српских сатиричара, иако је прошле године, како се наводи, саветник претходног министра културе обећао да ће Србију 2012. године представљати и сатиричари и писци за децу.

На скупштини удружења која је одржана 15. марта, одлучено је да десети међународни „Сатира фест 2012“ буде одржан у октобру и да буде у знаку обележавања 220. година од објављивања „Малог буквара за велику децу“, аутора Михаила Максимовића, прве књиге афоризама на српском језику штампане 1792. године у Првој српској штампарији у Бечу.

Скупштином је председавао председник овог тела Витомир Теофиловић. Председник БАК-а Александар Баљак поднео је извештај о раду удружења у прошлој години, док је о финансијском извештају говорио секретар Душан Пуача.

За заменика генералног секретара БАК изабран је Ненад Вучетић.

Скупштини БАК-а присуствовали су Александар Баљак, Душан Пуача, Слободан Симић, Витомир Теофиловић, Александар Чотрић, Бојан Љубеновић, Бане Јовановић, Александар Новаковић, Весна Денчић, Дејан Милојевић, Милутин Млађеновић, Раде Ђерговић, Саво Мартиновић, Веселин Мишнић Лари, Мирослав Средановић, Владимир Драмићанин и Митар Ђерић.

После Скупштине одржано је књижевно вече на којем су аутори говорили афоризме на тему мушко-женских односа. Домаћин вечери био је Душан Пуача.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са . Забележите сталну везу.