„Вибова награда“ Бојану Рајевићу

Vibova nagrada 2012

Драган Бујошевић, главни уредник Политике, уручује „Вибову награду” Бојану Рајевићу (Фото А. Васиљевић)

Овогодишњи жири за доделу „Вибове награде” листа „Политика” био је у дилеми: да ли је могуће доделити признање писцу који нема објављену књигу. Одговор је брзо и једноставно пронађен – понекад један афоризам има вредност књиге и имајући то у виду, награду смо доделили младом Бојану Рајевићу, рекао је, читајући образложење жирија, у просторијама нашег листа Александар Чотрић.

Рајевић (24), пореклом је са Цетиња, професор је српског језика и јужнословенске књижевности и добитник је прве награде на прошлогодишњем Даниловградском фестивалу хумора и сатире. Иако нема још увек објављено дело, поседује раскошан таленат, дриблер је духа на малом простору, оценио је жири, који је радио у саставу: Љубивоје Ршумовић (председник), Зефирино Граси, Петар Мићковић, Драгутин Карло Минић и Александар Чотрић.

Афоризми Бојана Рајевића су стваралачки зрели, тематски разноврсни, вишеслојни, садрже неочекиване обрте и много смисла у мало речи, објављивани су у листовима, штампаним и електронским медијима у Србији, Републици Српској и Црној Гори, пише између осталог у образложењу.

Након евоцирања успомена на Владимира Булатовића Виба, примајући награду – диплому, плакету и новчани износ, Рајевић је истичући своју захвалност рекао и неколико афоризама.

За Бојана Рајевића може да се каже: Тако млад, а већ Вибовац! На обострану част и понос, закључио је Чотрић.

———————————————-

Награђени афоризми

Криминалци су код нас ретко налазе, стога су заштићена врста./ На прошлим изборима стао сам уз власт. Зато сам сад сишао с ума. /Полиција свима нуди заштиту, бију ко неће!

М. Д.
Политика online, објављено: 08.03.2012.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , . Забележите сталну везу.