Скупштина и књижевно вече БАК-а

Beogradski Aforističarski KrugГодишња Скупштина Београдског афористичарског круга биће одржана у четвртак, 15. марта с почетком у 17 часова и 30 минута у сали Високе школе електротехнике и рачунарства у Београду, на Вождовцу, улица Војводе Степе број 283.

На Скупштини, коју је сазвао председник овог тела Витомир Теофиловић, биће разматрани извештаји за претходну годину које ће поднети председник БАК-а Александар Баљак и генерални секретар Душан Пуача. Разговараће се и о плану рада у 2012. години, пре свега, о организацији 10. Сатира феста који ће бити у знаку 220. година од објављивања „Малог буквара за велику децу“, аутора Михаила Максимовића, прве књиге афоризама на српском језику, која је изашла 1792. године у Бечу.

На Скупштини се очекује доношење одлука о пријему нових чланова и установљењу годишње награде за најбољу књигу афоризама објављену на српском језику. Предвиђено је и да БАК заслужним ствараоцима додели звање почасних чланова.

У истој сали од 19 часова биће одржано књижевно вече чланова БАК-а, који ће присутној публици говорити афоризме на тему мушко-женских односа.

Позивају се чланови БАК-а да присуствују Годишњој скупштини, а љубитељи афоризама књижевној вечери на којој ће моћи да чују нове мисли најбољих српских афористичара о удварању, љубави, браку, еротици…

Заинтересовани ће на књижевној вечери моћи да купе зборник афоризама о женама и мушкарцима „Лепота је пролазна“, који је приредио Душан Пуача, а објавио Београдски афористичарски круг.

Александар Чотрић

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.