Бојан Рајевић добитник „Вибове награде“

Bojan RajevićАфористичар са Цетиња Бојан Рајевић добитник је „Вибове награде“ за сатиру, коју додељује лист „Политика“, саопштио је 24. фебруара жири.

Одлуку о лауреату једногласно је донео жири у саставу: књижевник Љубивоје Ршумовић (председник), генерални директор АД „Политика“ Зефирино Граси, уредник у „Политици“ Петар Мићковић, сатиричар и председник Секције сатиричара Удружења књижевника Србије Драгутин Минић Карло и сатиричар и председник Скупштине фонда „Радоје Домановић“ Александар Чотрић.

Рајевић је рођен 1988. године на Цетињу, где је завршио основну школу и гимназију.

Прошле године је дипломирао на Филозофском факултету у Никшићу, на Одсеку за српски језик и јужнословенске књижевности.

Рајевић афоризме објављује у „Политици“, „Новостима“, електронском сатиричнику „Етна“ из Београда и медијима у региону.

Заступљен је у више зборника афоризама који су објављени у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

Добитник је награде за најбоље афоризме на прошлогодишњем Црногорском фестивалу хумора и сатире у Даниловграду, а претходне две године учествовао је на Међународном фестивалу „Сатира фест“, који се одржава у Београду.

У најужем избору за награду био је и Станислав Томић (26) из Зворника (Република Српска).

Награда се додељује од 1995. године, писцима до 35 година, у знак сећања на сатиричара и новинара „Политике“ Владимира Булатовића Виба (1931 – 1994).

„Вибова награда“, која се састоји из повеље, плакете и новчаног износа, биће уручена добитнику на свечаности у згради „Политике“, 8. марта, на дан рођења Владимира Булатовића Виба. (Танјуг)

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.