Humoreskica: Nesrećni Sreten

HumoreskicaKad direktor nacionalne biblioteke Srbije potpiše podršku pamfletu tamo nekog vajnog crnogorskog pisca, grčkog porekla, koji je uz to i savetnik predsednika crnogorskog parlamenta, a u kojem ovaj žali što u dvorani Borik u Banjaluci nije aktiviran eksploziv koji bi pobio najviše predstavnike vlasti u Republici Srpskoj i Srbiji, onda je sasvim normalno da dobije nogu sa tako visoke funkcije. Pa, koja bi to vlada na svetu dozvolila da njen državni činovnik podržava ono što jedna budala iz susedne države priželjkuje?

Alo, Sretene, šta bi ti radio da je jedan od tvojih bibliotekara tako nešto potpisao? Druga je, ili bolje rečeno, periferna stvar to što su Nikolaidisa podržale Borka, Sonja, Filip, Čedin dramaturg i ostala spisateljska bratija, koja udruženim snagama ne može da sastavi jedan prosečan roman. Oni su odavno prodali dušu đavolu i zna se gde će završiti. Doduše, ovoj „dušebrižničkoj“ šačici pisaca nedostaje još i Nata Kandić, pa da budu kompletni.

Bilo kako bilo, neformalni „FORUM“, formalno je doprineo da zbog neopreznosti strada, bar za sada samo nesrećni Sreten, koji će ubuduće dobro gledati šta potpisuje.

© Rade Đergović

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , . Забележите сталну везу.