U Zenici održano veče aforizama

Veče aforizama u Zenici - Ekrem MacićU srijedu 18. januara, u Gradskoj biblioteci je gostovao, glavom i bradom, Nostradamus, prorok katastrofe ali i ljuti kritičar svega što je destruktivno i što ljudsku vrstu, sklonu svakoj opačini i marifetluku, gura u propast. Konjičanin Ekrem Macić, jedan od najpoznatijih aforističara regiona, i zasigurno najbolji bošnjački satiričar u poslijeratnom vremenu, predstavio je zeničkoj publici svoju najnoviju, šestu knjigu aforizama „Nastradamusov dnevnik“. Radovi iz knjige su nastali u proteklih godinu dana i objavljeni po satiričnicima regiona.

Recenziju „Nostradamusovih“ apokaliptičnih vizija naših dana, datih kroz blagi podsmijeh, čitao je književnik Kemal Mahmutefenedić, porijeklom takođe iz Konjica i po Macićevim riječima: „… glavni krivac što sam se uopšte počeo baviti pisanjem“. Jer Ekrem, osim knjiga satirične provenijencije, prevedenih na nekoliko jezika, i gomile nagrada za tu oblast, ima i nekoliko zbirki priča i poezije.

Veče aforizama u ZeniciBočnu podršku u „nemilosrdnoj paljbi iz svih oružja“ po moralnim i društvenim devijacijama, gost iz Konjica je imao u domaćim snagama. Avdo Bašić, čija prva knjiga je već spremna za štampu i dr Smajil Durmišević, haiku pjesnik, prvi put su nastupali kao aforističari, pridružujući se tako već povelikoj i poznatoj plejadi zeničkih pisaca satire.

Pred bibliotekom ispunjenom poštovaocima britke riječi, aforističare je na klasičnoj gitari pratio izvanredni Ivica Frančić, muzičar koji godinama svira uglavnom za njemačku publiku.

Moderator programa je bio književnik (i aforističar) Bojan Bogdanović.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.