Одређени добитници награде „Радоје Домановић“

Радоје ДомановићБеоград, 19. децембар – Књижевник Љубивоје Ршумовић добитник је награде „Радоје Домановић“ за укупан допринос српској књижевној сатири, одлучио је данас жири за овог престижног признања које додељују Удружење књижевника Србије и Фонд „Радоје Домановић“.

Истоимена награда за допринос сатири у области позоришта, филма и телевизије додељена је драмском уметнику и књижевнику Зорану Ранкићу.

Награду за најбољу сатиричну књигу објављену 2010. године равноправно су поделили Радивоје Рале Дамјановић из Смедерева за књигу афоризама „Јахање на тигру“ и Веселин Мишнић Лари из Београда за књигу афоризама „Уредно сложени јауци“.

Лауреати награде „Екселенција сатире“ постали су словеначки књижевник Жарко Петан и сатиричар из Црне Горе Вељко Рајковић.

О добитницима је одлучивао жири у саставу: Срба Игњатовић (председник), Драгутин Минић Карло, Миљурко Вукадиновић, Радослав Тилгер и Александар Чотрић.

Свечаност доделе награде „Радоје Домановић“ биће одржана у четвртак, 22. децембра, од 13 часова, у Министарству вера и дијаспоре.

ДОДЕЛА НАГРАДЕ „РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ“ И ПРОМОЦИЈА ЗБОРНИКА АФОРИЗАМА

Београд, 19, децембар – Награда за сатиру „Радоје Домановић“, коју додељују Удружење књижевника Србије и Фонд „Радоје Домановић“ биће уручена добитницима у четвртак, 22. децембра 2011, од 13 часова у свечаној сали Министарства вера и дијаспоре, у Београду, у улици Васиној 20.

Од 14 часова у истој сали биће представљен зборник афоризама „Извајане мисли 4“ (издавач Центар за културу Алексинац), који су приредили Славомир Васић и Иван Матејевић. У зборнику се налазе афоризми више од 130 аутора са подручја бивше Југославије.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
И ФОНД „РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ“

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.