Приче из прве руке #37 [Ружа Хелаћ]

УКИДАЊА И ПРОМЕНЕ

На Скупштини Аутономне Виртуелне државе следеће теме су биле на дневном реду:

1. Укидање и последње везе с градјанима
2. Укидање Закона гравитације
3. Промена Закона инерције (лењости, тромости)

Закључци и усвојене одлуке:

1. Чланови Скупштине су закључили да је направљен велики пропуст кад је остварена комуникација с грађанима и прихватили одговорност за тај несмотрени поступак. Можда је мало касно, али је донесена одлука да се дефинитивно прекине свака комуникација с грађанима. Образложење: Грађани су беспослени (немају посао) и бесловесни – закључили су посланици. – Грађани не могу да сагледају интересе Аутономне Виртуелне државе и коче је, задржавајући службенике Аутономне Виртуелне државе по ходницима и канцеларијама тражећи одговор од саветника, сарадника и асистената на питања на које не зна одговор ни сами Бог! Грађани траће, благо речено, драгоцено време службеника, који се баве светским проблемима: колика је цена барела нафте на светском тржишту, колико кошта унца злата и каква је ситуација с дијамантима, на поремећеном светском тржишту. … У тренутку кад је плодотворна дискусија на тему ГРАЂАНИН НЕЗАХВАЛНИ могла склизнути у погрешну страну, јер су неки посланици показујући извесно разумевање за грађане користили прилику да пошаљу предизборне поруке, прешло се на гласање. Одлуку о прекиду комуникације с грађанима донесена је једногласно! Како? А опозиција? Па, свакоме је јасно да су то будући коалициони партнери! А свима њима је циљ срећна будућност за децу виртуелних грађана…а не ових, које неће ни ЕУ ни Русија!

2. Укидање Закона гравитације ишло је много теже! Да ли је то превазиђена ствар – па прошли су векови од дефинисања Закона гравитације? Да ли нам је тај Закон уопште и потребан – ако ми хоћемо на горе а он нас враћа на доле? Да ли важи ретроактивно или осам дана од објављивања у Службеном гласнику? Да ли ћемо га преводити или ћемо користити хрватски превод? Да ли ће важити и за наше грађане који живе и раде у иностранству или само за грађане који једва преживљавају и не раде ништа у нашој Аутономној Виртуелној држави? Углавном дискусија на ову тему је трајала до касно у ноћ, што доказује да су представници виртуелног народа спремни да се жртвују и прековремено раде за добробит тог истог народа! С обзиром на изнесену аргументацију и значај ове проблематике, за грађане Аутономне Виртуелне државе, донесена је одлука да се организује референдум. Јер – најважнији је глас народа!

3. Кад је на дневни ред дошла трећа тачка – Промена закона инерције, посланици су већ били исцрпљени, као и гледаоци директног преноса. С обзиром, на то да је у питању тема која не трпи одлагање посланици су посветили тој проблематици значајну пажњу. Стари Закон инерције гласи: Свако тело настоји да задржи стање мировања или једнолико праволинијског кретања док на њега не делује неко друго тело или сила. Опозиција је поднела амандмане који су прихваћени и коначно је усвојен Нови Закон инерције: Свако владино тело настоји да задржи стање мировања или једнолико праволинијског кретања док на њега не делује неко невладино тело или страна сила.

Ружа Хелаћ

Овај унос је објављен под Приче и означен са , . Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Приче из прве руке #37 [Ружа Хелаћ]

  1. Jelena Š. каже:

    Čim se sprovede referendum, glasam za ukidanje zakona gravitacije. Konačno sam dobila odgovor na pitanje šta to ovu državu vuče ka dnu, dok se ona uporno upinje da se sa njega odlepi i poleti tamo gde joj je i mesto, put kosmičkih visina. Dakle, uaaa zakon gravitacije!!!!

Затворено за коментаре.