Humoreskica: Grobari

HumoreskicaFudbaleri Partizana su prošle nedelje otresli Zvezdu sa laganih 2:0, a ove nedelje kragujevački Radnički sa 3:0. To je Radničkom prvi poraz u sezoni, ali, Radnički u ovoj priči i nije toliko bitan. Njega je Partizan i ranije glatko tukao. U pitanju je nesrećna Zvezda, kojoj je u zadnjoj deceniji Partizan nabio takve komplekse, da se skoro neće izlečiti. Džaba joj i novi treneri i novi igrači i prazne pretnje, kad ih „Grobari“ zakopavaju kad god im se ukaže prilika. Bivši šampioni Evrope ne liče na ekipu koja je u bivšoj SFRJ žarila i palila. Njihov predsednik, a nekada i klupski igrač, tvrdi da za poraze nije kriv i da ne želi da se povuče sa te funkcije, što izuzetno raduje rukovodstvo i navijače crno-belih. Dok je Lukić predsednik, Zvezdu će i Partizanovi petlići otresati.

Dakle, u Srbiji više nije derbi između Zvezde i Partizana, već između Partizana i nekih novih timova, koji su u vreme Zvezdine imperije igrali u nekim regionalnim i opštinskim ligama. Vremena se očito i u fudbalu menjaju.

© Rade Đergović

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , . Забележите сталну везу.

2 реаговања на Humoreskica: Grobari

  1. vasa каже:

    Lukić je najuspešniji predsednik Zvezde, u istoriji Partizana!!!

  2. mlada dama каже:

    Nemojte tako, gospodine Vaso. Pogledajte samo taj intiligentan izraz lica… Sa Lukicem do kraja!!! (Pa ma koliko bio dalek)

Затворено за коментаре.