Приче из прве руке #36 [Живојин Денчић]

НУЖДА

Једва се и сећам свих увредљивих епитета којима су ме частили у прошлом политичком животу. И доиста, шта сам постигао у прошлом политичком животу. Само то да су ме називали мангупом, алкохоличаром, шверцером, сексуалним манијаком, слугом страних обавештајних служби, лакејом међународног империјализма, шпекулантом, паразитом, црноберзијанцем, клеветником, лењом бубом, вуком у овчијој кожи, џукцем који кевће с ланца, тиквом без корена, Јудом који се продао за шаку долара. Сада сам за све то награђен љубављу и признањем које ми указују чланови Друштва за заштиту животиња у Горњој клисури, јер сада чинимо владајућу већину у Друштву. Наш Клуб познатих направио је коалицију са Клубом признатих.

На Светски дан кретања десетог маја одржана је изборна скупштина. Изабран сам за потпредседника Друштва, а досадашњи лидер Клуба признатих господин Џинкић поново је изабран за председника. Сви којима је новац попио мозак мораће да оду са својих положаја, а лично сам упутио позив и другим клубовима да се реформишу. У обраћању члановима рекао сам да наш Клуб неће одустати од борбе за европско и економски јако друштво, као и да се у остваривању тих циљева нећемо повлачити, и поред напада којима је наш клуб изложен, јер нас на то тера нужда. Председик Џинкић је истакао да је његов услов да се поново кандидује за председника била реформа његовог Клуба признатих. Према његовим речима предстоји реформа овог клуба и да ће у њему бити места за све који су ту са идејом да мењају систем на боље у циљу заштите кућних љубимаца у складу са европским стандардима.

Он је рекао да је тачно да пут Друштва остаје убрзање европских интеграција и јачање економије. „Када неко мисли да је урадио нешто са лажним нападом и да ће отерати нас од ове борбе за Друштво какво желимо, знајте да ћемо тада бити најјачи. Нећемо се повлачити ако нас олош напада, али ћемо прихватати све добронамерне сугестије“, рекао је председник Џинкић.

Живојин Денчић

Овај унос је објављен под Приче и означен са , . Забележите сталну везу.