Луде краве – кратка прича и кратка памет о дугој историји потискивања

Једна прича, тј. вест, коју је послао из Москве адвокат Божидар Митрович, а која сама по себи може бити сатира:

Iz naše prirode

(кликните за већу слику)

Од специјалног извештача из Москве

Како сазнајемо из поузданих извора блиских Московском Кремљу једна велика српска млекара је успешно пласирала свој производ на огромно руско тржиште.

Политолози и други посматрачи су остали збуњени због чега је, и посебно од кога је, овај српски произвођач био принуђен да на предивном паковању:

  1. користи латиницу да би руским потрошачима представио свој слоган Iz naše prirode, па суостали збуњени и многобројни Срби у Русији – која је то «њихова природа»:
    1. да ли је то предивна мачванска природа, која се осам хиљада година звала и зове – Азбуковица (иако њено трајање и простор покушавају да суже и потисну), или
    2. природа да се вечито робује Риму и римском окупационом латиничном писму, или
    3. природа заборава да се у Русији користи – азбука,
    4. или је у питању незнање као природно стање, па се у Србији и даље не зна да је чак и у XIII-ом веку руски, српски и бугарски народ користио једно писмо и један језик којим је био написан заједнички грађански и црквени кодекс «Законоправило/Крмчија Св. Саве Сербског»,
  2. уместо српског и руског назива СИР, користи бугарски назив БРИНЗА, који су Бугари заштитили или покушавају да заштите као искључиво бугарски знак порекла производа!

У Кремљу су обавештени да је српски народ одавно тражио, прво од (наводно) српских органа власти, а онда и од Савета безбедности УН и НАТО алијансе, да повуку свога представника са дужности председника Института за стандардизацију српског језика, због тога што разара српски народ и историју (успешније него НАТО крстареће ракете) тиме што тврди да је и латиница српско писмо, и поред тога што већина Срба оправдано латиницу сматра окупационим писмом и формом ПОТИСКИВАЊА православних верника и Срба. Већина политиколога се слаже да, сада, када су и шабачке краве прешле на страну Ивана Клајна и користе наводно српску латиницу, да су шансе да НАТО и Савет безбедности УН смене овог великана антисрпске језичке стандардизације – скоро никакве!!

Тако ћемо и ми Срби у Москви морати да се привикавамо на латиницу преко кадрова Стеве Крајачића, који су учествовали и у демонтирању СССР-а са фармерицама и најлон кошуљама. Језуити су стрпљиви: корак по корак. А луде краве или луди Срби све могу да прогутају и да прогурају.

Видећемо да ли ће Руси моћи да уоче ово лукавство или нечију глупост! Јавност је у ишчекивању да сазна на основу којих маркетиншких достигнућа је ова млекара своје краве окружила латиничним слоганом и послала у Русију.

Или је то ревенш утакмица на домаћем, руском терену руским фирмама које усред Србије и Републике Српске, да не говоримо о Црној нам Гори, користе латиничне натписе не би ли изгледали озбиљније. Поуздани извори потврђују да и једни и други са латиничним натписима изгледају не само озбиљније него и трагично.

Или је ово само прича о полуделим кравама увезеним из Ватикана!!??

Ко не верује тексту нека погледа слику!!

Овај унос је објављен под Нешто више и означен са . Забележите сталну везу.