Српски афористичари гостовали у Сплиту

Грб СплитаСплит, 15. октобар – Афористичари Александар Баљак и Александар Чотрић гостовали су 14. октобра у Сплиту, у репрезентативној сали Градског казалишта младих, на централном градском тргу Прокуративима.

Београдски сатиричари одушевили су сплитску публику која је салвама смеха и громогласним аплаузима поздравила сваки од преко 200 изговорених афоризама. Ово је било прво гостовање афористичара из Србије у граду под Марјаном. Бројност посетилаца и њихове врло позитивне реакције потврдили су да у Хрватској постоји велико интересовање за српску афористику, која им је до сада била позната искључиво преко часописа и књига.

Неки од посетилаца истакли су у разговору са ауторима да су се „више смејали на овој вечери, него у целом животу“, док посетиоци из других далматинских градова тражили да Баљак и Чотрић ускоро обавезно гостују у Шибенику, Трогиру и Омишу.

Двојица припадника Беорадског афористичарског круга су на књижевној вечери у Сплиту представили зборник афоризама са међународног фестивала хумора и сатире „Сатира фест“ који се традиционално одржава у главном граду Србије.

Радио Сплит је снимао књижевно вече српских сатиричара, а снимак ће бити емитован 16. октобра.

Баљак и Чотрић су уочи наступа у Градском казалишту младих гостовали на Радио Сплиту, у емисији уредника за културу Младена Вуковића и говорили афоризме, као и о својем сатиричном стваралаштву.

Београдски афористичари позвани су да почетком новембра гостују у Прагу, главном граду Чешке.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.