Чотрићу уручено „Доситејево перо“

Чотрићу уручено "Доситејево перо"Александру Чотрићу, аутору књиге афоризама за децу „Својеглава књига“ („Аурора“, 2010), 7. октобра у подне, на свечаности у Центру за културу и спорт Шумице, уручено је признање жирија дечје критике „Доситејево перо“ (друга награда).

У конкуренцији је било 18 књига за децу објављених прошле године, а жири је чинило 264 ученика из београдских школа. Чотрићева књига добила је просечну оцену 5,11.

Награда „Доситејево перо“ уручена је по четрнаести пут, а организовали су је Библиотека града Београда, Библиотека „Доситеј Обрадовић“, „Пријатељи деце Вождовца“ и Центар за културу и спорт „Шумице“.

Присутни ученици и њихови наставници изразили су жељу да ова књига буде представљена у њиховим школама, а договорено је да се то оствари током ове школске године.

Доситејево пероЧотрић је најавио да ће ускоро бити објављена и антологија српског афоризма за децу „Раздељак“, што ће бити додатни разлог за дружење афористичара са децом школског узраста којој афоризам, у жестокој конкуренцији са ТВ програмима, Фејсбуком, видео игрицама и мобилним телефонима, постаје све ближа и дража књижевна форма.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.