Ново издање књиге аутора „Трна“

Бојан Љубеновић - Трипут сечем и опет кратко

Прво издање књиге

Из штампе је изашло друго, допуњено издање књиге сатиричних прича „Трипут сечем и опет кратко“, аутора Бојана Љубеновића (39). У односу на прво издање, објављено 2009. године, у којем је 55 прича, књига је штампана у тврдом повезу и допуњена је са шест нових прича, које се на духовит начин баве друштвеним и политичким аномалијама нашег друштва. Књигу је, што је, такође, промена у односу на прво издање, са тридесетак карикатура илустровао Тошо Борковић који је добитник „Пјерове награде“, као и најзначајанијих признања за карикатуру у Јапану, Португалији, Немачкој, Италији и многим другим државама. Мото књиге је остао неизмењен: „Књига која ће вас насмејати до суза. Али, хоће ли то бити сузе радоснице?“

Удружење књижевника Србије је књизи „Трипут сечем и опет“ доделила најпрестижнију награду за сатиру у Србији – „Радоје Домановић“, као најбољој књизи сатире у години када је објављена.

Књигу Бојана Љубеновића, иначе аутора култне рубрике ТРН у „Вечерњим новостима“, објавио је Европски покрет пријатељства. Љубеновић свакодневно на страницама београдског дневника исписује афоризме и сатиричне коментаре настављајући тако традицију Јована Хаџи-Костића, који је својим препознатљивим хумористичко-сатиричним записима више од три деценије био заштитни знак „Новости“.

Бојан Љубеновић, поред сатиричних прича, пише афоризме за одрасле и децу. Веома често на благо саркастичан начин коментарише дешавања у Београду и менталитет његових становника, због чега га књижевни критичари и колеге називају „Радовићем наших дана“.

Поред осталих, Љубеновић је добитник „Вибове награде“ листа „Политика“, „Златне чивије“ у Шапцу и признања „Млади јеж“.

А.Ч.

Овај унос је објављен под Књиге и означен са , . Забележите сталну везу.