„Жикишонова позорница” у новом-старом сјају

У Параћину је 15. септембра 2011. године први пут после 2006. године одржана Сатирична позорница „Жикишон” уживо, на истом месту, у Културном центру „Параћин”.

Сатирична позорница "Жикишон" 2011

Момир Станисављевић, Владица Миленковић, Живојин Денчић и Александар Чотрић на сцени

На Сатиричној позорници „Жикишон” за 2011. годину учествовали су гости по позиву и награђени аутори са конкурса „Живојин Павловић Жикишон 2011”: Александар Чотрић (Београд), Живојин Денчић (Зајечар), Ненад Вучетић (Крушевац), Милен Миливојевић (Бор), Драган Матејић (Крушевац), Владимир Булатовић Бучи (Нови Београд), и аутори града домаћина: Момир Станисављевић и Владица Миленковић. На жалост организатора и присутне публике најављени аутори Бојан Богдановић (Зеница, БиХ) и Нинус Несторовић (Нови Сад / Параћин) из оправданих разлога нису били у могућности да се представе и допринесу повратку Сатиричне позорнице „Жикишон” међу фестивале хумора и сатире на овим просторима. Поред наведених аутора на сцену је у пар наврата ступио и параћински песник Владислав Перић читајући првонаграђену и трећенаграђену песму са конкурса.

Сатирична позорница "Жикишон" 2011

Публика на Сатиричној позорници "Жикишон"

У нешто више од сат времена на сцени су се смењивали сатиричари читајући афоризме, песме и приче, док је публика уз смех све то знала да награди аплаузима и позитивним реакцијама ступајући у конверзацију са ауторима и са водитељем програма Владицом Миленковићем, који је у средишњем делу фестивала уручио дипломе и симболичне награде ауторима најбољих радова са конкурса. Најбољи утисак на публику свакако је оставио најмлађи аутор који је наступио ове вечери – Ненад Вучетић, а оно што је још једна позитивна страна овог фестивала сатире и хумора да је међу публиком добро попуњене Галерије Културног центра „Параћин” било подоста млађег света, што је знак да манифестација овог типа има преспективу у граду на Црници.

Поред додељених диплома за додељивање намењене су и две захвалнице: Слободану Срдићу, за учествовање са карикатуром „Спомен-трака” на расписивању конкурса, и „Plus Hosting”-u из Новог Сада за помоћ веб сајту Жикишон у виду бесплатног хостинга.

Публика и аутори су поред утисака са овог фестивала могли да понесу и свој примерак фанзина „Жикишон 2011” у коме су се нашли награђени и изабрани радови са конкурса, што је наставак традиције која је започета 2005. и настављена 2006. године, када је уредник и један од организатора Сатиричне позорнице био Зоран Матић Мазос (1960-2010).

Сатиричнa позорницa „Жикишон” је ове године организована уз помоћ Културног центра „Параћин” и Клуба за културу „Логос” из Својнова уз подршку Дигиталне штампарије „Ex Fontana”, Радње за обраду метала „Вент Пар” и Рок кафеа „Масон”.

Све што се дешавало 15. септембра 2011. године у Културном центру „Параћин” пропратили су локални медији – РТВ Канал М и РТВ Параћин.

Сатирична позорница "Жикишон" 2011

Александар Чотрић, добитник две награде на конкурсу "Живојин Павловић Жикишон 2011"

Сатирична позорница "Жикишон" 2011

Ненад Вучетић, одушевио параћинску публику

Организациони одбор
Сатиричне позорнице „Жикишон”

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , , . Забележите сталну везу.

2 реаговања на „Жикишонова позорница” у новом-старом сјају

  1. Plus Hosting каже:

    I ovim putem se zahvaljujemo na Zahvalnici i ponavljamo da nam je zao sto smo odsustvovali, ali se nadamo da nismo dobili neopravdani izostanak.
    Drago namje da jos uvek ima pozitivnih desavanja koja su u stanju i jedino zele da stave osmeh na lice ljudima i ponosni smo da budemo deo ekipe koja to omogucava.

    Zelimo Vam puno uspeha u daljem radu i nadamo se da ce sledece godine obaveze dozvoliti da se nasmejemo zajedno.

    Hvala jos jednom :-)))

Затворено за коментаре.