Награде победницима конкурса „Чивијаде”

Чивијада 2011Чивијашким часом у шабачким основним школама 15. септембра је почела „Чивијада“, једна од најстаријих манифестација у Шапцу. Ученици су имали несвакидашњу прилику да се друже са хумористима, сатиричарима, карикатуристима и афористичарима, и на оригиналан начин развијају чивијашки дух у себи.

У основним школама „Јанко Веселиновић“, „Вук Караџић“, „Ната Јеличић“ и „Мајур“ гостовали су афористичари за децу Раде Ђерговић и Александар Чотрић, кантаутор Александар Филиповић Алфи, карикатуриста Тошо Борковић и глумци шабачког Народног позоришта Боривоје Божанић и Младен Огњеновић.

У Народном музеју отворене су изложбе карикатуре и фотографије “Шабац, Гуча виа Кучево” аутора Александра Келића, после чега су проглашени победници за најбољи афоризам, сатиричну причу и карикатуру по наградном конкурсу.

За најбољи афоризам награђен је Екрем Мацић, за сатиричну причу Срђан Видаковић, а за карикатуру Саша Димитријевић.

Победник наградног чивијашког конкурса за афоризам је Екрем Мацић из Коњица, док је за сатиричну причу, жири наградио студента Срђана Видаковића из Београда. Ове године на конкурс је стигло око 2.000 радова, јер је такмичење у престоници чивије, кажу аутори, одувек престиж.

„Пошто не можеш подмитити жири, покушај да их препаднеш! Ја сам конкурисао са читавом рукописном књигом афоризама“, даје савет из прве руке Екрем Мацић, добитник награде за најбољи афоризам.

Срђан Видаковић, награђен за сатиричну причу, каже да у Србији има много места за сатиру: „Само треба бити храбар и то изнети.“

Награда за најбољу карикатуру четврти пут припала је Саши Димитријевићу који, очигледно, ствара у духу чивије.

„Сви живимо у једној великој чивији“, каже Димитријевић. „Ја сам послао стрип са причом о жељи свих Срба да раде у јавним предузећима.“

А.Ч.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.