Победници конкурса у Ивањици

Nušićijada - IvanjicaУ суботу, 3. септембра, другог фестивалског дана, у 20 часова и 30 минута, на тераси хотела “Парк” у Ивањици, одржано је званично проглашење најбољих радова на Конкурсу за најбољу сатиричну причу, реализованом у оквиру “Нушићијаде”.

Жири у саставу: Петар Арбутина, извршни директор Издаваштва књига и часописа у “Службеном гласнику”, Радивоје Лале Бојичић, главни уредник “Ошишаног јежа”, и Емил Протић, новинар и публициста из Ивањице, имао је тежак задатак да међу пуно квалитетних радова изабере 10 најзанимљивијих, и међу њима три победничка.

Коначна одлука стручног жирија гласи:
1. награда: Драган Шипетић – “Деда Милоје у Јевропи”
2. награда: Александар Стојадиновић – “Дебељко”
3. награда: Бранислава Совиљ – “Позив на плес”

Поред три награђена рада, у Зборнику радова који ће бити објављен у оквиру наредне “Нушићијаде”, нећи ће се још седам сатиричних прича:

– Драган Богуновић – МАГАРЕЋИ КАШАЉ
– Драган Пајовић – НА КРИЛИМА ВЕТРА
– Светомир Марковић – ВЕЧИТО НЕПОДОБАН
– Душан Зубић – ТРГ СЛАВИЈА
– Горан Кљајић – ФОРМУЛАР
– Иван Ршумовић – ЖИВОТ И ИСКУШЕНИЈА ЈЕДНОГ ОБИЧНОГ СРПСКОГ ПИСЦА
– Анђелко Ердељанин – РАДОВАН

За три најбоља рада, пријатељи “Нушићијаде” припремили су занимљиве награде. Првопласираног очекује викенд боравак у хотелу “Парк” у Ивањици, другопласираног викенд боравак у хотелу “Јавор” на Кушићима, а трећепласираног канцеларијска столица, поклон организатора фестивала.

На конкурсу за најбољу сатиричну причу, са својим радовима учествовало је 60 кандидата из три државе – Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Овај унос је објављен под Дешавања, Конкурси и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.