Резултати ликовног и књижевног конкурса „Крчедин 2011.“

Ликовна и песничка колонија КрчединОбјављујемо резултате ликовног и књижевног конкурса 4. Међународне ликовне и песничке колоније „Крчедин 2011.“ услед интересовања посетилаца Жикишон Блога, а која је праћена због дела који је био посвећен сатири и гостовању сатиричара и карикатуриста.

„Међународна ликовна и песничка колонија Крчедин“ и компанија „Емпреса“ објављују резултате

ЛИКОВНОГ И КЊИЖЕВНОГ КОНКУРСА
за радове на теме „Вино“ и „Крчедин“

На ликовни део конкурса пристигло је 54 рада од стране 34 уметника.

Жири за ликовне радове заседао је у саставу: 1. Франц Цурк, професор на Академији уметности у Нишу, председник 2. Мариана Георгиева, академска сликарка из Бугарске и 3. сликар Владимир Кепић, шеф сликарске секције Уметничке групе „Арте“, и донео је следеће одлуке:

Прво место освојила је слика „Вински летопис у Крчедину“, комбинована техника, аутора Жарка Станковића из Параћина

Друго место припало је делу „Страст“, уметнички дизајниране чаше, аутора Ане Бабић из Кикинде.

Треће место припало је делу „Мртва природа“, уље на платну, аутора Татјане Николајевић-Веселинов из Крагујевца.

Похвалу је добило дело „Крчедин“ цртеж тушем, аутора Јелена Зечевић из Београда.

На књижевни део конкурса присигло је укупно 277 радова од стране 122 аутора. Жири за књижевне радове радио је у саставу: 1. књижевник Радомир Андрић, председник УКС, председник жирија 2. професор Бранко Ракочевић и 3. књижевник Гордана Влајић, уредник у издавачкој кући „Арте“ и донео је следеће одлуке:

Прво место: Освојила је песма „Вино“, аутора Борислава Боре Благојевића из Ћуприје.

Друго место: Додељено је радовима: песми „Виноград“ Манојла Гавриловића из Београда и песми „Чаша са ликом Архангела“ аутора Светлане Мићуновић из Београда.

Треће место: Освојила су три рада: Песма „Ћилибар“ аутора Јелене М. Ћирић из Прага (Чешка република), есеј „Bonum vinum laetificat“ аутора Индире Хаџагић-Дураковић из Пријепоља и песма „Пред вином“ аутора Спасоја Ж. Миловановића из Крушевца.

Похвалама су награђени: Песма „Вино из костију“ аутора Зорана Хр. Радисављевића из Београда, песма „Крчаг вина“ аутора Владимира Благојевића из Београда, песма „Крчединско рађање“ ауторке Стеле Босиловске-Маје из Битоле (Македонија), песма „Прсно вино“ аутора Љубомира О. Вујовића из Београда, песма „Љубав вино сном док искри“ аутора Веселина Гајдашевића из Фекетића, песма „Вино“ аутора Андрије Радуловића из Спужа (Црна Гора), песма „Почитељ од ријечи“ аутора Фуада Ковача из Сарајева, песма „Наздравимо побратиме“ аутора Петра В. Кнежевића из Београда и песма „Крчедин“ Ане Василеве Стаикове Иванове из Пловдива (Бугарска).

Резултати конкурса објављени су 28. јула 2011. године у оквиру програма отварања „Четврте међународне ликовне и песничке колоније Крчедин 2011“, а путем медија од 1. августа 2011. године.

Награде ће добитницима бити уручене у првој половини октобра на свечаности у београдској боемској четврти – Скадарлија.

Награђена и друга књижевна дела, по избору жирија, пристигла на конкурс, биће штампана у посебном зборнику који ће бити представљен на „Петој међународној ликовној и песничкој колонији Крчедин 2012“, крајем јула 2012. године.

Све додатне информације на: kolonijakrcedin@gmail.com

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР КОНКУРСА

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.