Чотрићу „Носорог првог реда”

SRNAБАЊАЛУКА, 6. ЈУЛА (СРНА) – Књижевник из Београда Александар Чотрић (45) добитник је награде за сатиру „Носорог првог реда”, коју додjељује међународни часопис за хумор, сатиру и карикатуру „Носорог” из Бањалуке.

Главни уредник „Носорога” Горан Кљајић појаснио је да се ово признање додjељује „за исказани квалитет и укупан допринос сатири за 2011. годину“.

У ужем избору за ову престижну награду били су Васил Толевски из Скопља (Македонија) и Суно Ковачевић из Зенице (ФБиХ), саопштио је Београдски афористичарски круг.

Лауреата је одредио жири, у чијем саставу су били Мића М. Тумарић из Новог Сада (председник жирија), Бојан Богдановић из Зенице, Слободан Јанковић из Бањалуке, Миленко Косановић из Суботице и Миладин Берић из Бањалуке.

Чотрић је аутор пет књига афоризама и три књиге сатиричних прича. Његове књиге афоризама објављене су у Македонији, Румунији и Пољској, а уврштен је у антологије које су штампане у САД, Русији, Њемачкој, Аустрији, Бугарској.

Награда „Носорог првог реда” додјељује се од 2000. године, а међу претходним добитницима су сатиричари Александар Баљак, Растко Закић, Милован Вржина, Радивоје Бојичић, Зоран Т. Поповић, Весна Денчић и др.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.