Raspričavanje #46 [Zoran Matić Mazos]

IBRS
Ovaj naslov napisan je naopako, kako se i ponaša narod koji se tako zove

U jednoj zaboravljenoj zemlji živi vrlo kulturan i civilizovan narod. Svet to ne zna, pa ga je zato i zaboravio.

To je vrlo pismen narod što svaka kultura i podrazumeva. Međutim, ovaj narod prevazišao je sve narode i postao toliko napredan u pismenosti da i on sam nije bio svestan svoje naprednosti.

Otišlo je to toliko daleko da je počeo sve da radi unatraške, da piše, čita, uči i tumači. I tako sve unatraške prešlo mu je u naviku i običaj.

U svakom pogledu ovaj narod postao je jedinstven u svetu i šire. Drugi narodi to nisu shvatili i došlo je do nerazumevanja ostalog dela svet i ignorisanja vrednosti ovog naroda koji je sve činio naopako, a sve iz razloga napretka.

I tako, posle toliko nerazumevanja, ovaj narod odluči da ostatku sveta dokaže da je ono što on radi vrlo napredno. Tako, razasla svoje najbolje predstavnike po belom svetu da dokazuju njegove stavove tom zaostalom ostatku sveta.

Objašnjavali predstavnici ovog naroda ostalom delu sveta, i predsednik i premijer, i Vlada, i pozicija i opozicija, akademici i sve na svoj način civilizovano, pismeno unatraške, ali bezuspešno. Svet nije bio dorastao napretku ovog naroda.

Prolazilo je vreme. Godine, decenije i vek. Dolazile su i odlazile generacije predsednika, premijera, pozicije i opozicije, akademika, dokazivali su svetu svoju naprednost, ali bezuspešno, jer je svet ovaj narod davno zaboravio.

I dan danas u toj zaboravljenoj zemlji, zaboravljenog naroda, koji je vrlo kulturan i civilizovan, doduše ostao u malom broju, živi taj narod i dalje napredno radeći sve unatraške. Ostatak sveta to ne zna, a i kad bi saznao u svojoj nazadnosti može da ga zaboravi.

Ipak postoji mogućnost, prema tumačenju nekih vrlo retkih istraživača ovog zaboravljenog naroda, da je ovaj narod zaboravio samog sebe.

Napomena: Ako ste slučajno predstavnik ovog naroda, ovu priču možete pročitati i naopačke. Samo okrenite list.

© Zoran Matić Mazos

Овај унос је објављен под Приче и означен са , , . Забележите сталну везу.