Трибина о српској сатири

Удружење књижевника СрбијеУ среду 29. јуна 2011. године, у 12 часова, у салону Удружења књижевника Србије (Француска 7) биће одржана трибина „О српској сатири“.

Истакнути чланови Секције сатиричара УКС – Александар Чотрић и Витомир Вита Теофиловић, као и њихов гост Франци Чеч, председник Друштва афористичара Словеније, одржаће конференцију за новинаре, са темом: „Успеси српске сатире у свету и представљање Антологије српског афоризма на словеначком језику“. Том приликом биће потписан споразум о сарадњи словеначких и српских афористичара.

На конференцији за новинаре, Секција сатиричара УКС представиће и антологије афоризама у којима су заступљени српски афористичари, које су објављене у САД – „Антологија најбољих светских афористичара“, у Русији „Антологија мудрости“, „Наши пријатељи“ у Македонији, „У кривом огледалу“ у Пољској, „Афористика из Србије“ у Румунији и најновија Антологија српског афоризма на словеначком језику. Такође, биће најављене активности Секције сатиричара УКС у 2011. години.

Удружење књижевника Србије

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.