Blatnik & Blatnik – izložba u Zaječaru

Blatnik & BlatnikU Zaječaru je u petak 17. juna 2011. godine u Radul-begovom konaku, u organizaciji Narodnog muzeja Zaječar, otvorena izložba dvojice karikaturista iz Niša, dvojice Blatnika – oca Aleksandra, inače rođenog Zaječarca, i sina Ivana.

Blatnik Ivan – rođen 18. 01. 1985. u Nišu. Završio srednju Umetničku školu – odsek Grafički dizajn i Fakultet Lepih umetnosti u Nišu – odsek Dizajn enterijera. Bavi se karikaturom za koju je dobio nekoliko prestižnih nagrada (Yomiuri Shinbun – Japan, Mali Pjer – Beograd…). Redovno se pojavljuje na godišnjim izložbama karikature (Pjer- Beograd, Svetska galerija karikature – Skoplje)… Pored karikature, bavi se i Grafičkim dizajnom, Dizajnom enterijera i Slikarstvom. Opremio je više knjiga i uradio veći broj plakata, projektovao je nekoliko enterijera a slike izlagao na godišnjim izložbama (Godišnja izložba ULUPUDS – Niš) i imao samostalne izložbe (Izložba slika u autobusu „Ko to tamo slika“ Niš i galerija u Prokuplju).

Blatnik Aleksandar – rođen 01. 10. 1944. u Zaječaru. Arhitekta, karikaturista, slikar, dizajner i pisac. Član ULUPUDS sa zvanjem Istaknuti umetnik. Dobitnik nagrade za Životno delo, kao i stotinu nagrada u zemlji i inostranstvu za karikaturu i slikarstvo. Izlagao preko 400 puta na grupnim izložbama i imao oko 40 samostalnih.

Blatnik & Blatnik

Poslao: Živojin Denčić

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.