Међународне активности српских сатиричара

САРАДЊА СРПСКИХ И БУГАРСКИХ САТИРИЧАРА

Сатиричари Драгутин Минић Карло, председник Секције сатиричара Удружења књижевника Србије, Александар Баљак, председник Београдског афористичарског круга и Александар Чотрић, секретар Секције и члан УО БАК-а састаће се 26. маја у Софији са уредницима бугарског сатиричног часописа „Стршел“.

Сатиричари Србије и Бугарске разговараће о сарадњи која подразумева објављивање књига у две земље и учешће на фестивалима хумора и сатире.

ПОЗИВ САТИРИЧАРИМА ИЗ ЧЕШКЕ

Александар Баљак, Слободан Симић и Александар Чотрић позвани су да у новембру ове године учествују на манифестацији „Дани српске културе“ која се одржава у Прагу, у организацији Српског културног удружења „Свети Сава“ из главног града Чешке.

Планирано је да се у Чешкој Републици објави Антологија српског афоризма, о чему су Баљак и Чотрић разговарали са Бранком Кубеш, председницом СКК „Свети Сава“ и главном уредницом часописа „Српска реч“ који на српском језику излази у Прагу.

Овај лист почеће од следећег броја да објављује српске афоризма на српском и чешком језику.

ЧОТРИЋ У ТЕМИШВАРУ

Александар Чотрић представиће књиге афоризама за децу „Дечја посла“ и „Својеглава књига“ 6. јуна у српској теоретској Гимназији „Доситеј Обрадовић“ у Темишвару.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.