Чотрић у годишњем алманаху Московског клуба афористике

Московски клуб афористике - АлманахМосковски клуб афористике објавио је Годишњи алманах за 2011. у којем се налазе афоризми Александра Чотрића као јединог аутора изван Русије.

Чотрићеве афоризме приредио је и превео руски књижевник Владимир Шојхер. У краћем тексту који претходи афоризмима истиче се да Клуб наставља да упознаје читаоце са страном савременом афористиком и да је „Чотрић (1966) члан Београдског афористичарског круга и Удружења књижевника Србије, аутор пет књига афоризама, добитник бројних награда и признања, те да је превођен на више страних језика“.

У Алманаху су на 128 страна објављени афоризми 39 руских афористичара, међу којима су и Сергеј Сидоров (1960), председник Московског клуба афористике и Владимир Шојхер (1948), приређивач Антологије мудрости. За сваког аутора наведени су основни биографски подаци. Уређивачки одбор чинили су А. Галаганов, В. Георгиев, А. Минченков, С. Хохлов и С. Јанковски.

Алманах редовно излази од 2001. године, а како се истиче у уводном тексту његов основни циљ је „да упозна читаоце са новим члановима Клуба, као и с новим књигама руских афористичара“.

Годишњак Московског клуба афористике доноси и текстове о првој руској књизи афоризама објављеној пре 300 година, о историјату афоризма, виртуални интервју са Станиславом Јежи Лецом и библиографију афористичарске продукције у Русији.

Послао: Александар Чотрић

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.