Други фестивал сатиричне приче у Београду

Vladimir Bulatović VibУ среду, 13. априла, од 19 часова у београдском Студентском културном центру (СКЦ) у малој сали, у улици Краља Милана 48 (улаз из Ресавске улице) биће одржан Други фестивал сатиричне приче. ПОЗИВАМО ВАС ДА ПРИСУСТВУЈЕТЕ! УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН.

После прошлогодишњег иницијалног Фестивала сатиричне приче, који је, такође, одржан у СКЦ-у, љубитељи сатиричне прозе имаће прилике да уживају у новим причама најдуховитијих следбеника Домановића и Нушића.

Учесници су ове манифестације коју организују СКЦ и Београдски афористичарски круг су: Милован Витезовић, Петар Пајић, Драгутин Минић Карло, Слободан Симић, Александар Чотрић, Бојан Љубеновић, Весна Денчић, Витомир Теофиловић, Саво Мартиновић, Милан Ј. Михајловић, Душан Пуача, Ђорђе Оташевић, Горан Докна, Ненад Вучетић, Миодраг Стошић.

Гост је глумац Павле Паја Минчић који ће говорити о Владимиру Булатовићу Вибу, од чијег рођења се 2011. навршава 80 година.

„Шта све треба знати да би се написала једна сатирчна прича? Пре свега, потребно је имати добро образовање и поседовати асоцијативни круг посвећених у тај свет; лукаву наивност Швејка Јарослава Хашека, политичку луцидност, саркастичан однос према идеологијама и режимима што се мењају брже но што писац може то и да прати, а такође изузетан таленат афористичара“, написао је недавно преминули сјајни аутор прича Момо Капор.

Александар Чотрић

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.