Минићу и Тодорову уручене награде за „Зелени афоризам“

У Градској библиотеци у Панчеву 7. априла уручене су награде равноправним победницима конкурса „Зелени афоризам“, на тему „Екологија“, сатиричару из Београда и уреднику рубрике „Сатирикон“ у дневном листу „Политика“ Драгутину Минићу Карлу (1942) и сатиричару из Петроварадина Милану Тодорову (1951).

Признања која се састоје из плакете, новчаног износа, струка младог лука и везе ротквица добитницима је уручила Нада Беркуљан, чланица Градског већа Панчева за културу.

О победницима конкурса одлучио је трочлани жири, на чијем челу је био књижевник Зоран Т. Поповић, а чланови су били сатиричар Александар Чотрић и проф. др Ненад Ч. Бојат.

Организатор Конкурса било је Удружење књижевника и књижевних преводилаца Панчева, а на њему је учествовало 55 аутора из Србије, БиХ, Црне Горе, Македоније, Хрватске и Шведске. Покровитељ Конкурса била је Скупштина града Панчева.

Zeleni aforizam 2011 - Milan Todorov

Неда Беркуљан уручује награду Милану Тодорову

Zeleni aforizam 2011 - Dragutin Minić Karlo

Неда Беркуљан уручује награду Драгутину Минићу Карлу

На свечаности уручења признања представљени су картони у зеленој боји који служе за обележавње прочитаних страна у књизи, са афоризмима пристиглим на Конкурс, међу којима, и – „Човек од шуме прописа не види дрво живота“. (Саво Мартиновић, Београд); „Природа је лијепа. Кажу, све што је лијепо кратко траје“. (Џелијана Ферхатбеговић (БиХ), „Хвала држави. Присилила ме је да пријеђем на еко храну. Пасем траву“. (Ладислав Бабић, Хрватска); „Да смо еколошка држава није празна прича. Ту има пуно неистине“. (Вељко Рајковић, Црна Гора); „Вода нам је загађена. Нарочито оних 70% у човеку“. (Сенад Хонић, Шведска); „Како нам изгледају реке, треба их хитно послати на рециклажу“. (Радослав Тилгер, Земун). „Многи просипајући памет загађују околину“. (Живко Ђуза, Република Српска).

Zeleni aforizam 2011

Zeleni aforizam 2011

Милан Тодоров, Зоран Т. Поповић и Драгутин Минић Карло

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА
И КЊИЖЕВНИХ ПРЕВОДИЛАЦА ПАНЧЕВА

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.