Humoreskica: Kanibal

HumoreskicaOvih dana, jedan od naših demokratskih lidera optužio je ministra spoljnih poslova Republike Srbije da komunicira samo sa kanibilima u Africi, želeći, kako se kasnije vadio da omalovaži rad pomenutog ministra. Naravno, na tu idiotsku izjavu, reagovali su zvaničnici afričkih država optuživši pomenutog nam lidera za govor mržnje.

Elem, ništa to ne bi bilo neobično, da se dotični političar inače deklarativno ne zalaže za poštovanje ljudskih prava i da po tom pitanju ne deli lekcije svojim političkim suparnicima. Ovako, Čeda Jovanović je došao u zaista nezavidnu situaciju, jer se izvinio povredjenim narodima, tek kad su oni reagovali, a ni izvinjenje mu nije baš ubedljivo. Možda bi za našu zemlju najbolje bilo kada bi političari ćutali ili bar malo promislili pre nego što nešto kažu. Ako već ne znaju šta govore, onda bi im najbolje bilo da drže vodu u ustima, jer ono što lupetaju ionako ne pije vodu.

Za Čedinu informaciju, kanibalizam je odavno proteran čak i iz Afrike, ali je izgleda našao uhleblje u našoj politici koja bar na rečima tvrdi da je demokratska. Pošto je Čeda obećao da će reč KANIBALIZAM za svagda zaboraviti, nadajmo se da će se naši političari ubuduće držati one narodne da je „Bolje svašta jesti, nego svašta govoriti“.

© Rade Đergović

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , , . Забележите сталну везу.