Вече српских афоризама и сатире у Бечу

(САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ)

BečБеоград, 30. март – Вече српских афоризама и сатире биће одржано у Бечу у четвртак, 31. марта, са почетком у 19.30 часова, у Kaisersaal Wendl&Lung, Kaiserstrasse 10/2.

Публици у главном граду Аустрије представиће се истакнути чланови Београдског афористичког круга – Александар Баљак, Драгутин Минић Карло и Александар Чотрић.

Афоризми ових аутора објављени су на немачком језику у антологијама афоризама у Немачкој, 1989. године, у преводу Волфганга Ешкера, и у Аустрији, 1994 године, у преводу Мила Дора. Такође, у књижевном часопису Podium, који излази у Бечу, 2009. године објављени су афоризми Александра Чотрића.

„Ове вечери“, истиче се у најави организатора програма – Српског културног центра из Беча, „поред вероватно најбољих афористичара у Србији и њиховог сатиричног погледа на данашњицу, имаћемо прилику да представимо и Мали буквар за велику децу, прву српску књигу афоризама која је објављена управо у Бечу далеке 1792. године, чији је аутор Михаило Максимовић. Књигу је 2009. године објавио Службени гласник из Београда, и ово ће бити њено прво представљање у граду у којем је настала, после 219 година!“

Српски афористичари најављују сарадњу са аустријским сатиричним магазином Rappelkopf (чије је уредништво заинтересовано за објављивање њихових дела), као и штампање Антологије српског афоризма у Бечу, на немачком језику.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
СЕКЦИЈА САТИРИЧАРА

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.