Промоција књиге афоризама „Да пукнеш“ у Врању

Promocija knjige aforizama "Da pukneš" u VranjuОвације Врањанцима и Мартиновићу

На традиционалној манифестацији Борина недеља, у Галерији Народног Музеја, 27. марта, врањски афористичари: Милан Илић Маја, Душан Ђорђевић, Војкан Ристић и Драган Миљковић представили су своју књигу „Да пукнеш“ у издању „Врањске књиге“ уредника Зорана С. Николића.

О књизи је надахнуто говорио професор Ратко Божовић, а гост вечери био је познати афористичар из Београда, Саво Мартиновић.

Promocija knjige aforizama "Da pukneš" u Vranju

Професор Ратко Божовић говорио је понаособ о сваком афористичару.

– Ове људе случајно сам као љубитељ афоризама упознао у Београду када су имали промоцију у Центру за културни развој. Одмах су ме купили јер сам открио одличне ауторе који долазе далеко од престонице, са југа Србије. Ишчитавајући њихове објављене књиге и ове заједничке „Да пукнеш“, слободно с пуном одговорношћу могу да кажем да су после београдских, врањски афористичари међу најбољим у Србији – изјавио је проф. Божовић.

Promocija knjige aforizama "Da pukneš" u Vranju

Преко 50 љубитеља афоризама и сатире више пута је ауторе и госте прекидало аплаузима смејући се и гласно коментаришући њихове жаоке и опаске на политичку, социјалну и друштвену збиљу. Посебан допринос вечери дао је Саво Мартиновић казивањем својих афоризама и сатиричне приче о Црногорцу која је изазвала ерупцију одушевљења у публици.

Душан Ђорђевић

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.