Humoreskica: Majstori

HumoreskicaPre neki dan je četvoročlana dobro organizovana i naoružana banda razbojnika presrela i opljačkala transport novca firme za obezbeđenje „SEKURITAS“ u Ustaničkoj ulici, preko puta zgrade Specijalnog suda u Beogradu. Tom prilikom banditi su odneli oko 800 hiljada evra.

Ovakve vesti su sve učestalije u zemlji Srbiji, koja je proslavila više od deceniju demokratije i svim srcem stremi ka Evropi. Očito je da se u Evropu ne ide sa fantomkom na glavi i pištoljem u ruci. Takođe je očito da je na ovim prostorima kriminal duboko ukorenjen u svim sferama našeg života i da ga vlast mora seći u korenu.

Doduše, demokratska vlast se trudi da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, a posebno u referatima i predizbornim obećanjima. Negde su ti rezultati jako vidljivi. Često možemo pročitati u našoj štampi da su na delu uhvaćeni ljudi koji u prodavnici ukradu hleb ili konzervu mesnog nareska, braneći se da su to učinili zbog gladi. Zakon se mora poštovati, bez obzira na razloge koji nekoga teraju na krađu. Zbog toga treba podržati sve napore državne vlasti na suzbijanju kriminala i sve one koji u prodavnicu ulaze sa namerom da bez dinara u džepu zadovolje svoje potrebe za hranom strpa u zatvor. One koji su maznuli 800 hiljada evra ionako nikad neće uhvatiti.

© Rade Đergović

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , , . Забележите сталну везу.