Priče iz prve ruke #21 [Aleksandar Čotrić]

HRABROST

Nisam nikakav kum, ali se ne plašim da stvari u Srbiji nazovem pravim imenom. Uvek ću da kažem popu pop, a bobu bob. I pri tome ne tiče me se, da li je u pitanju bob dvosed, ili četvorosed?!

Nema te sile koja može da me zastraši da govorim slobodno ono što mislim. Ja bar tako mislim. Može, doduše, ponekad da me spreči to što ne znam šta da mislim, kada vidim šta vlast radi ovom jadnom narodu.

Nadmašio sam i onog Francuza Dekreta, jer je on govorio:
„Mislim, dakle, postojim“, a ja i mislim i govorim i postojim. Postojim još uvek, iako bi mnogi hteli da me nema.

Uopšte me se ne tiče da li nekome smeta što javno prozivam sve ministre. Neka su oni sto puta na vrhu, za mene su dno dna.

Ako njihovi postupci zaslužuju da se nazovu svinjarijama, ja ću to uvek glasno i jasno da kažem, a oni neka skiče i grokću koliko hoće!

Ne plašim se njihovog prozivanja i njihove reakcije, jer su oni za mene najveća i najsramnija reakcija.

Svakoga dana ih prozivam i argumentovano optužujem za afere, korupciju, skandale, krađe, nepodopštine, marifetluke, kerefeke, osionost, bahatost, bezobrazluk, hohštapleraj i druge tendere.

Milioni ljudi ćute, trpe i pate, ali ja ne. Mene ne mogu da kupe ni za milione. Ja
sam glasnogovornik te ćutljive i uplašene Srbije. Kod mene ne važi izreka: trpen-spasen. Stalno govorim da ćemo biti spaseni, ako ovu vlast više ne trpimo. Pozivam da je zbacimo sa grbače, pa da mi njih malo uzjašemo! Neka vide kako je to biti dole! A dole je gore, nego bilo gde. I dok mnogi pred njima cvokoću od straha, ja im ponosno poručujem da se ne plašim tih izroda! Stvarno ne razumem ljude koji se plaše da se pobune, da dignu glas.

Ako tužilaštvo nađe elemente da me goni, neka izvoli, neka izda nalog policiji da me hapsi! Ja se ne krijem od suočavanja sa odgovornošću. Ja sam hrabar, otvoren i ponosan čovek. Neka dođu po mene u svakom času.

Moja adresa je:
520 Northeast Ravenna Boulevard,
Seattle, WA,
USA

Aleksandar Čotrić

Овај унос је објављен под Приче и означен са , , , . Забележите сталну везу.