Humoreskica: Stiropor

HumoreskicaOvih dana, Narodnjaci na čelu sa Tomom Grobarom i Vučićem su uz pomoć Velje Lampeka, Milanke Karić, čuvene spisateljice kuvarskih veština i Aleksandrom Vulinom, naslednikom gospođe sa cvetom u kosi u Beogradu ispred Skupštine organizovali mirni miting, tražeći vanredne parlamentarne izbore. Toma je dao žutima dva meseca fore da raspišu izbore. U suprotnom, obećao je da će u aprilu doći ponovo pred Skupštinu sa stiroporom na kome će sedeti sve dok vlast ne usliši zahteve njegovih istomišljenika. Lider Naprednjaka je pozvao sve nezadovoljne građane da ponesu sa sobom po parče stiropora (kako se ne bi prehladili na betonu) i da mu se u zahtevima pridruže.

Naravno, ova, sadašnja vlast nas je dovela dotle gde nas je dovela, uporno od nas tražeći optimizam, kao da nezadovoljstvo proizilazi iz obesti, a ne iz sumorne svakodnevice. Gotovo ništa od onoga što nam je obećano nije ispunjeno, osim što su se pojedinci u vlasti toliko osilili da im niko ništa ne može. Glad, nezaposlenost, lopovluk, kriminal i ostale „privatizacije“ ne prestaju da potresaju Srbiju svakoga dana.

Pošto je Srbija na umoru, nije ni čudo što se pojavio Grobar. Da li će on i sahraniti ovu državu, videćemo u narednom periodu. Jedno je sasvim sigurno, a to je da će u aprilu fabrike stiropora raditi punom parom, a to svakako ne treba zanemariti.

© Rade Đergović

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , , . Забележите сталну везу.