Humoreskica: Brige

HumoreskicaOvaj napaćeni srpski narod svakodnevno mora da rešava brojne društvene probleme. Otkako se probudi, ako uopšte i može da spava pored agresivnih rijaliti programa, običan čovek mora da brine zbog razvoda Nate i Dače i da daje podršku jednom ili drugome. Mora da se zabrine zbog patnji zatočenika Farme, Dvora ili Parova. Plaši se narod da će tamo gde se dobro krka, pije i spava u svili i kadifi pasti krv u trenucima besa onih koje je narod uzdigao do nebesa. Jadni narod, koji sve manje ima hleba na trpezi treba da brine ko to truje vlasnika televizije, koja je već otrovala više od pola nacije svojim „visokoumnim emisijama“, poput Trenutka istine, Sve za ljubav, Bravo i ostalih šou-a. Mora narod da brine i o impotentnim radikalima, koji ovih dana dokazuju da nas ne tucaju samo u mozak.

Naravno, pored svih gore pomenutih briga, malo vremena se nadje za brigu o preživljavanju, o štrajkovima koji nam se svakodnevno dešavaju, o krađi i zloupotrebi društvene imovine u firmama od nacionalnog značaja, o nepoštovanju zakona, o potrošačkoj korpi koja se smanjila da u nju sem vekne hleba ne može više ništa da stane.

Ali, naš narod je izdržljiv i njemu je dovoljno samo da ima para za SMS poruku za svog favorita. Šta ćemo, kad smo svi postali učesnici Rijaliti šou-a, s tim što je ogromna većina uglavnom u poziciji voajera.

© Rade Đergović

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , , . Забележите сталну везу.