Raspričavanje #28 [Dragan Matejić]

VLADA PADA IZNENADA

Nedavno su i gore, u nebeskoj Srbiji održani izbori. Po završetku istih, ispostavilo se da niko nema potrebnu većinu. Šta će, kud će, nego u koalicije. Stranka Belih anđela se još u predizbornoj kampanji zaklinjala da neće ni s kim u koaliciju jer će sama da formira Vladu. Plavi anđeli su izjavljivali da nikako neće u savez sa Belim anđelima.

Izbori su preokrenuli tok događaja. Fukare i Čume nisu prošle cenzus i tako su ostale u paklu do sledećih izbora. Plavi anđeli su ušli u koaliciju sa Vragovima i Đavolima. Ali srpska politika se prostire na svim prostorima gde žive i mrtvare Srbi. Zato je taj koalicioni sporazum ubrzo propao. Žuti anđeli su preko noći, a naročito preko dana, uspeli da pomrse račune tek oformljenoj koaliciji. Palo je mnogo mrtvih dinara da se oživi Vlada. Sa Žutima su formirali koaliciju Crni đavoli, Demoni i Stare utvare. Novoformirana Vlada je odmah obećala da će pomrle Srbe da povede u nebeske integracije sa ostalim pomrlim iz Evrope, a i šire. Tako su Srbi dobili svoju Vladu, pa makar u paklu.

Izlaznost birača je bila ispod očekivanja. Mnogo je nebeskih Srba koji nisu mogli da glasaju jer bi tako prekršili zakon o izborima. Naime, oni su još ovde dole upisani u neažurirane biračke spiskove, pa nisu po zakonu mogli dvaput da glasaju.

Po ugledu na ovu, ubrzo je formirana i Vlada u Beogradu.

© Dragan Matejić

__________
Priča „Vlada pada iznenada“ je objavljena u autorskoj knjizi Dragana Matejića: „Slamka spasa“ (Kulturni centar Kruševac, 2009).
Овај унос је објављен под Приче и означен са , , . Забележите сталну везу.