Humoreskica: Dvor

HumoreskicaOva godina je počela vrlo loše po planetu na kojoj živimo. U Australiji i Brazilu katastrofalne poplave odnele stotine života, a hiljade ljudi ostavile bez krova nad glavom. U Nemačkoj i Poljskoj takođe, a ni mi nismo bili zaobiđeni. Vulkan Etna opet počeo da bljuje lavu. U Tunisu besni građanski rat, pa su turisti morali da prekinu svoja letovanja.

Kod nas cene divljaju a plate i penzije porasle za ponižavajućih dva odsto. Narodnjaci traže izmenu Ustava i nove parlamentarne izbore. Vlast obećava rekonstrukciju vlade, ali, nikako da ispuni obećanje. Siromašni se tiskaju oko narodnih kuhinja, strahujući da ih ne ukinu. Sigurne kuće niču u svakom gradu uz obaveznu reklamu, kao da se otvaraju novi pogoni za zapošljavanje armije nezaposlenih.

Ali, uprkos svim nedaćama našeg društva, „nebeski narod“ ne popušta duhom. Farma, Dvor, Veliki brat, Parovi – rade punom parom, na opšte zadovoljstvo napaćenog naroda. Ako već na dvoru nema kralja, narod se zadovoljava dvorskim ludama. Pitanje je samo dokle će TV ludilo ići i kada ćemo početi da živimo kao sav normalan svet. Uzmimo najzad daljinski upravljač u svoje ruke i promenimo program.

© Rade Đergović

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , , . Забележите сталну везу.