Ježevdan – Slava srpske satire u pozorištu “Slavija”

Ježevdan 2011Naš najstariji list za humor i satiru “Jež” večeras na “Ježevdan” slavu srpske satire, obeležio je 76. rođendan. Na “Ježevoj” večeri, koja je počela u 20 časova u pozorištu “Slavija” Branislavu Baćeviću uručena je nagrada “Grand prijatelj”.

U programu “Ježevdana” učestvovali su poznati srpski satiričari, glumac Pavle Minčić, a “društvo” na sceni pravili su im “Ježevi” saradnici.

– Vidim Srbiju u kojoj su svi nasmejani, vedri iz koje više mladi ne odlaze, a svi se u nju vraćaju. Vidim Srbiju bogatu, srećnu, bez korupcije… vidim Isusa, a sa Elvisom sam danas razgovarao u samoposluzi, a bio je tu i Džon Lenon… – kazao je Marko Janković, nakon čega je usledio smeh.

Dugogodišnji “Ježevac”, čovek koji je u seriji “Na slovo na slovo” imao jednu od glavnih uloga, Pavle Minčić i sinoć je imao svoje “Na slovo na slovo”.

– Slovo A – nekada je iza nas bila samo Albanija, sad smo iza nas samo mi… Budućnost je na mladima samo treba čekati da ostare… Veterinar – 40 godina sam veterinar, a ovakvu stoku još nisam video… Gerijatrija je isto što i pedijatrija samo sedamdesetak godina kasnije… Kad smo kod slova Z. Zatvoren je Muzej savremene umetnosti, Narodni muzej, da li o njima brine Ministarstvo kulture ili MUP… – pričao je Minčić, a iza svakog aforizma smeh i aplauz prisutnih.

Ježevdan 2011

Bato Milatović prisetio se da je jedan naš ministar koji je održao predavanje na jednom beogradskom fakultetu 2001. godine čvrsto obećao da ćemo postati ravnopravni članovi Evropske unije, ali je ubrzo potom i dodao da se “obistinilo da smo postali ravnopravni klanovi evropske narko mafije”.

– Kao što vidimo i na svojoj koži osećamo kod nas je sve u totalnom haosu, jedino je kriminal organizovan – ubrzo je poručeno sa scene pozorišta “Slavija”.

Uvozimo krave, volova imamo i dovoljno, kazao je Predrag Pjević i dodao da je muža krava automatizovana, ali da “ovi što muzu državu to rade ručno“.

– U vladajućoj koaliciji najbolje se slažu Dragoljub Mićunović i Jovan Krkobabić, kakav je to divan spoj mladosti i iskustva… Božidar Đelić ima kuću od 450 kvadrata, kažu da tu najradije sluša svoj omiljeni hit “Mala soba tri sa tri”… Zna se koliko je čelika i ostalog materijala ugrađeno u novi most, jedino se ne zna koliko se u novi most ugradilo ministara… – poručili su sa scene satiričari.

Za one koji su se zabrinuli zbog čega Vojislav Koštunica nigde nije bio za doček Nove godine i ta dilema ubrzo je razjašnjena – “on još nije obavešten”.

Izvor: Blic Online

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.