Humoreskica: Montenegro

HumoreskicaU sam smiraj godine za nama, na brdovitom Balkanu je došlo do nekoliko političkih lomova. Najpre je iz „Lijepe njihove“ bivši premijer kidnuo u Austriju, pod optužbama da je za vreme svog mandata zloupotrebio položaj i stekao grdnu materjalnu korist. Naravno, Austrijanci su ga uhitili i strpali u zatvor. Do daljnjeg. Iz Brisela je nedavno stigao izveštaj Dika Martija o zlodelima šiptarskih vođa OVK na čelu sa Tačijem. Videćemo da li će Ameri pustiti Hašima niz mutnu Sitnicu.

Elem, na kraju, posle dvadesetogodišnje vladavine i u bratskoj nam Crnoj Gori došlo je do smene vlasti. Neuništivi Milo, p/r/ovukao se sa položaja, jer mu je, navodno dosadilo da se bavi politikom. Da je još uvek moćan, pokazao je hapšenjem rodjenog brata Svete Marovića, svog doskorašnjeg partijskog saborca. Da li će i Milo uskoro stati pred lice pravde za sve one optužbe koje ga godinama prate, videćemo.

Sve ovo što se desilo u poslednjih nekoliko nedelja podseća na red kod odabranog lekara gde svaki od pomenutih pacijenata ima neku tegobu. Očekuje se da doktor prozove sledećeg.

© Rade Đergović

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , , . Забележите сталну везу.