Петру Пајићу награда „Радоје Домановић“

Награда Радоје Домановић (жири)Књижевник Петар Пајић добитник је награде „Радоје Домановић“ за укупан допринос српској књижевној сатири за 2010. годину. Награду додељују Удружење књижевника Србије и Фонд „Радоје Домановић“.

Награда „Радоје Домановић“, за укупан допринос српској књижевној сатири за 2010. годину, припала је књижевнику из Београда Петру Пајићу, саопштио је жири на конференцији за новинаре у Министарству за дијаспору.

Награда „Радоје Домановић“ за најбољу књигу сатире објављену 2009. године додељена је сатиричару из Крагујевца Радиславу-Раши Папешу и сатиричару из Београда Бојану Љубеновићу, док је признање за допринос сатири у другим медијима (позориште, филм, ТВ, ликовна и музичка уметност) припало познатом глумцу Велимиру-Бати Живојиновићу.

Жири је одлучио да у категорији екселенција сатире, награду, намењену страним сатиричарима, додели Бојану Богдановићу (Босна и Херцеговина), Ганчу Савову (Бугарска) и Валерију Бутулескуу (Румунија).

О лауреатима одлучивао је петочлани жири у саставу: председник Удружења књижевника Србије Срба Игњатовић, директор Фонда „Радоје Домановић“, књижевник Радослав Тилгер и књижевници Драгутин Минић Карло, Миљурко Вукадиновић и Александар Чотрић.

Награду додељују Удружење књижевника Србије и Фонд „Радоје Домановић“, а свечано уручење признања биће 7. децембра у Министарству за дијаспору.

Извор: РТС

Овај унос је објављен под Дешавања, Конкурси и означен са , , , . Забележите сталну везу.